Haberler

17 Eylül 2013

Sırbistan'ın Sancak Bölgesi'ne Tarım Alanında Destek

Sırbistan'ın Sancak Bölgesi'ne Tarım Alanında Destek

Sırbistan Hükümeti tarafından başlatılmış olan Tarımsal ve Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Desteği Programı çerçevesinde Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 4 adet saman makinası yetkililere teslim edildi.

Tarımsal ve Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Desteği Amaçlı Program kapsamında TİKA tarafından Sancak Bölgesi’nde çok sayıda proje gerçekleştirildi. Bu çerçevede Novi Pazar Şehri İktisat Bölümü tarafından kurulan Belediyeler Tarım Birliğince yürütülen Hayvancılık Üretiminin Geliştirilmesi projesi çerçevesinde Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’ne TİKA tarafından 4 adet saman makinası desteği verildi.

Novi Pazar, Tutin ve Senitsa Belediyeleri’ndeki çiftliklerde sağlıklı et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üretim potansiyelinin arttırılmasının bölgeye ekonomik katkı sağlayacağı düşüncesiyle TİKA tarafından temin edilen 4 adet saman makinesi düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Novi Pazar, Tutin ve Senitsa Belediye Başkanları ve TİKA yetkilileri katıldı.

Temin edilen saman makinalarının kullanımı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Odası’nın denetiminde gerçekleşecek olup bu proje ile yem konusunda yüzde 30 tasarruf, süt ve et üretiminde ise yüzde 25 artış sağlanacağı hedefleniyor. Çiftçiler ekonomik güçlerini önemli ölçüde arttıracak olan makinelerin temin edilmesinde destek veren TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Enstitüsü'ne Malzeme Desteği Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kırgızistan’ın ilk ve tek Askeri Enstitüsü olan ve Savunma Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Enstitüsü’ne Kırgız Dili Günü’nde malzeme desteğinde bulunuldu. Kırgızistan’ın ilk ve tek...