Haberler

26 Eylül 2013

Sırbistan'da Karlofça Kültür Merkezi'nin Tadilatı Tamamlandı

Sırbistan’ın Voyvodina Özerk Bölgesi sınırları içindeki Karlofça Belediyesi’ne bağlı Karlofça Kültür Merkezi’nin tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.

Karlofça Kültür Merkezi 1990 yılında kuruldu. Kurulduğu yıldan bu yana herhangi bir tadilat görmeyen Karlofça Kültür Merkezi’nin tadilatı TİKA tarafından tamamlandı. Modern Sırp tarihinin en önemli merkezi, Voyvodina Bölgesi’nin en önemli turistik ve kültürel belediyesi Karlofça’daki, Karlofça Kültür Merkezi; kısa film gençlik festivali, edebiyat ve müzik geceleri, resim sergileri, dergi yayınları gibi kültürel etkinliklere hizmet veriyor.

Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1699 yılında imzalanan Karlofça Antlaşması ’da bu şehirde imzalanmış olup anlaşmanın imzalandığı yer belediye tarafından koruma altına alınmıştı. TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle bölgede Osmanlı İmparatorluğu’nun varlığının hatırlatılmasına katkı sağlanmış olup, proje çerçevesinde Kültür Merkezi’nin çatı tadilatı ve merkezin ana kapı, iç ve dış kapılar ve pencerelerinin değiştirilmesi sağlandı.

Tadilatı tamamlanan Karlofça Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Karlofça Belediye Başkanı Milenko Filipoviç, Karlofça Kültür Merkezi Müdürü Zarko Dimiç, TİKA yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Karlofça Belediye Başkanı Filipoviç ve Karlofça Kültür Merkezi Müdürü Dimiç, törende yaptıkları konuşmalarda desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Naurulu Diplomatların Eğitim Programına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı kapsamında Türkiye’ye gelen Naurulu Diplomatlar Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı...