Haberler

19 Ekim 2012

Sırbistan'da Engelli Dostu Proje

Eğitimin insanlar üzerindeki etkisi yüzyıllardır tartışmasız kabul edilen bir gerçek. Bireylerin eğitimi ülkenin sosyo-ekonomik seviyesini ve istikrarı birkaç kat arttırabilen bir değer. Temel hak ve özgürlükler arasında yer alan eğitim alma hürriyeti engelliler için de hiç kuşkusuz önemli bir hak. Bir engellinin eğitim alması, kendi becerilerini tanıması ve gündelik hayattaki ihtiyaçlarını karşılayacak hale gelmesi kendisi, ailesi ve yakın çevresi kadar toplum için de bir kazanç.

Sırbistan Voyvodina Özerk Bölgesi’nde gerçekleştirilen Senta Turzo Layoş İlköğretim Engelliler Sınıfı Projesi törenle açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), engelli dostu projeler yapmaya devam ediyor. Sırbistan’nın Voyvodina Özerk Bölgesi’nde bulunan ve Macarların yoğun olarak yaşadığı Senta Belediyesi’ne ait Turzo Layoş İlköğretim Okulu’na şehirdeki ilköğretim çağındaki engelli çocukların faydalanabilmesi amacıyla TİKA tarafından 6 sınıflık ek bina inşa edildi.

TİKA’nın Sırbistan’daki faaliyetlerini ülke geneline yaymak amacıyla gerçekleştirilen bu projeye halkın ve medyanın ilgisi büyük oldu. Okulun kuruluşunun 100. yılına da denk gelen açılış töreninde çifte mutluluk yaşandı.

Açılış törenine Belediye Başkanı, TİKA Belgrad Program Koordinatörü Emrah Ustaömer, üst düzey yöneticiler, bölge milletvekilleri, medya ve çok sayıda bölge sakini katıldı. Törende, TİKA Sırbistan Program Koordinatörü Emrah Ustaömer ve diğer yetkililer tarafından eğitimin kalkınma üzerindeki önemi ve artan bir ivmeyle devam eden karşılıklı işbirliği hakkında konuşmalar yapıldı.

TİKA, hiçbir ayrım gözetmeksizin özellikle sağlık ve eğitim alanlarında ülkenin hemen her yerinde projelerini devam ettiriyor. Engelliler için TİKA tarafından açılan kapılardan içeri umut giriyor.

Sonraki Haber

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yemen'de TİKA Ofisini Açtı

Türkiye-Yemen ilişkilerinde yeni bir dönem başladı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) başkent Sana’da Haziran ayından itibaren faaliyet gösteriyor. Bölge ile ilişkilerimizi somutlaştıracak projeler gerçekleştiren TİKA Sana Program Koordinasyon Ofisi, 22 Ekim 2012 günü Dışişleri...