Haberler

20 Kasım 2013

Sırbistan'da Arilye Belediyesi'ne Ahududu Desteği

Sırbistan Hükümeti tarafından başlatılmış olan Tarımsal ve Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Desteği Programı kapsamında Güney Sırbistan’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 40.000 adet Tulameen tipi ahududu kökü yetkililere teslim edildi.

Tarımsal ve Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Desteği Amaçlı Program kapsamında TİKA tarafından Güney Sırbistan’ın Arilye Bölgesi’nde tarım potansiyelini güçlendirmek kapsamında ahududu kökleri hibesi gerçekleştirildi. Temin edilen Tulameen tipi ahududu kökleri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Arilye Belediye Başkanı, TİKA yetkilileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Sırbistan makamları tarafından belirlenen en az gelişmiş 46 belediyeden biri olan ve tarımsal anlamda en çok ahududu üretilen Arilye Belediyesi’ndeki ahududu üreticilerine, Sırbistan’da bulunmayan ve Hollanda’dan ithal edilen tulameen tipi ahududu kökleri TİKA tarafından temin edildi. Tulameen tipi ahududu kökleri ile, üretilen ahududuların dış pazarlara ihraç edilecek olması nedeniyle, sadece donmuş şekilde ihraç edilebilen diğer tip ahududulardan daha fazla gelir elde edilmesi hedefleniyor.

TİKA tarafından temin edilen tulameen tipi ahududu kökleri, bölgede üretimle ilgilenen 20 çiftlikteki yaklaşık 100 çiftçiye dağıtılmak üzere Arilye Belediyesi yetkililerine teslim edildi. Çiftçiler ekonomik güçlerini önemli ölçüde arttıracak olan ahududu köklerinin temin edilmesinde destek veren TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Bosna Hersek Radyo Televizyonu'nun Dijitalizasyon Sürecine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bosna Hersek Radyo Televizyonu’nun analog yayından dijital yayına geçiş sürecine destek olmayı amaçlayan proje kapsamında temin edilen malzeme ve ekipmanlar Bosna Hersek Radyo Televizyonu yetkililerine teslim edildi. TİKA,...