Haberler

06 Eylül 2013

Sırbistan'da 500 Öğrenci Kapasiteli Okul Hizmete Açıldı

Sırbistan’ın güneyinde, Arnavut nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgeye Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından yaptırılan 500 öğrenci kapasiteli okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sırbistan Veliki Trnovats bölgesinde yaklaşık 500 öğrencinin eğitim göreceği Muharem Kadriu İlköğretim Okulu’nun açılış töreni yapıldı. Törene, Sırbistan Devlet Bakanı Suleyman Uglyanin, Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Ali Maskan, TİKA yetkilileri, Sırbistan Koordinasyon Kurumu Başkanı Zoran Stankoviç, Buyanovats Belediye Başkanı Agim Arifi, bazı Türk işadamları ve davetliler katıldı.

Türkiye olarak, eğitim, sağlık ve yatırımlar konusunda bölge halkının yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay yeni yatırımların devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Bozay, gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için yatırımlar yapacaklarını belirterek, “Eğitim alanları sağlayacağız ve ayrıca sağlık alanında da faaliyetler göstereceğiz. Bunu yaparken, bizim gücümüz, sizlerin şu anda bize gösterdiğiniz sevgi ve yakınlıktır. Sizlerden ve bu küçücük yavrularımızdan aldığımız enerji ile onlara güzel bir gelecek hazırlamak en büyük ödevimizdir”dedi.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Maskan ise TİKA olarak, Balkanlar’ın hemen her bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ve bölgede yüzlerce projenin açılışını yaptıklarını anlattı.Balkanlar’da gittikleri her yerde büyük çoşku, sevgi ve samimiyetle karşılandıklarını ifade eden TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Maskan, “Bu da Balkanlar ile Türkiye’nin ne kadar içiçe olduğunun, ne kadar birlikte ve beraber olduğunun göstergesidir” diye konuştu.Türkiye ve Balkanlar arasındaki tarihi dostluk ve kardeşliği devam ettirmeye gayret edeceklerini belirten TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Maskan, TİKA’ya faaliyetlerini gerçekleştirmesinde her türlü kolaylığı sağlayan Sırbistan hükümetine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, protokol tarafından kurdela kesimiyle 500 öğrenciye hizmet verecek okulun açılışı gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

Pakistan'da Belediyecilik Calıştayı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Pakistan’daki belediye hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla Pakistan genelinden ve Türkiye’den katılan belediye yetkilileri ile İslamabad’da belediyecilik çalıştayı yapıldı. TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde birçok alanda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda...