Haberler

15 Temmuz 2017

​Sırbistan’da 15 Temmuz Demokrasi Parkı Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan Sancak Bölgesi’nin en büyük  şehirlerinden Novi Pazar’ın merkezinde,  900 m²’lik alanda 15 Temmuz Demokrasi Parkı inşa edildi.

Parkın açılışına Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, T.C. Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bişevac ile TİKA Belgrad Program Koordinatörü Mehmet Bayrak katıldı.

Parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Bişevac, Novi Pazar’ın merkezinde, iki ilkokul ile bir anaokul arasında bulunan halka açık tek oyun parkının yenilenmesinin, Novi Pazar halkı ve çocuklarının önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Park inşaatından duyduğu memnuniyeti ifade eden Bişevac, bir yıl önce bugün Türk Milletinin, demokrasilerine sahip çıkarak koruduklarını vurguladı ve bu vesile ile parkı Novi Pazar halkına hediye eden  TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

TİKA Belgrad Program Koordinatörü Mehmet Bayrak ise, 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nın Sancak Bölgesinden Türkiye’ye yönelik desteğin bir sembolü olacağını ve aynı zamanda şehitlerimizin anısının Novipazar’da yaşatılacağını söyledi.

Büyükelçi Tanju Bilgiç ise “Biz siz Sancaklıların Türkiye’nin dertleriyle nasıl dertlendiğinizi ve darbe gecesi burada sabahlara kadar nöbet tuttuğunuzu biliyoruz.” dedi. Parkın, hem bölgedeki çocuklara bir oyun alanı sağlayacağını hem de Türkiye demokrasisi için verilen şehitleri sonsuza kadar yaşatacağını belirten Bilgiç, Belediye Başkanı, Novi Pazar halkı ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Novi Pazar’ın en büyük spor ve rekreasyon merkezinde, çevre düzenlemesi yapılarak çocukların eğlenebilmesi için yeni oyun aletleri  ile oluşturulan 15 Temmuz Demokrasi Parkı,  bölgedeki çocukların sağlıklı gelişimlerine, fiziksel ve ruhsal açıdan rahatlamalarına katkı sağlayacak. Park, çocukların kendilerine güven duymasına, sinir, kas ve eklem koordinasyonlarının sağlanmasına katkı verecek.

Açılışı 15 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve  15 Temmuz şehitlerimizin ve demokrasi zaferimizin anısı olacak olan park ile Novi Pazar’da şehitlerimizin aziz hatırası ilelebet yaşatılacak.

TİKA tarafından 15 günde inşa edilen 15 TEMMUZ DEMOKRASİ PARKI   Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’nde yaşayan Boşnakların ülkemize, milletimize ve demokrasimize olan desteklerinin de bir sembolü olacak ayrıca, genç nesillerde, çocukların işbirliği yapmalarını, planlama yapmalarını, arkadaş edinmelerini ve grup içinde sorumluluk duygusunun geliştirilmesini ve sosyal ve bilinçli nesillerin yetiştirilmesini gerçekleştirerek sağlıklı olmalarına katkı sağlayacak.

Sonraki Haber

TİKA Tarafından Makedonya ve Arnavutluk'ta Anma Törenleri Düzenlendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından şehitler için Makedonya ve Arnavutluk'ta anma törenleri düzenlendi.  Makedonya  Başbakan Yardımcısı Koço Angyuşev ve Sağlık, Yerel...