Haberler

22 Mayıs 2012

Sinan Paşa Camii'nin Çevre Düzenlemesi TİKA Tarafından Yapılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından 2010 yılında restorasyon çalışmaları tamamlanan ve ibadete açılan Prizren Sinan Paşa Camii’nin Çevre Düzenlemesi Projesi ile ilgili çalışmalar başladı. Kosova’da Osmanlı dönemine ait en eski ve en değerli eserlerden biri olan Sinan Paşa Camii’nin Çevre Düzenlenmesi Projesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Prizren Kültürel Anıtları Koruma Enstitüsü işbirliğinde hazırlanıyor. Sinan Paşa Camii’nin Çevre Düzenlenmesi Projesi kapsamında Cami’nin acil ihtiyacı olan şadırvan vb yapıların yanı sıra, bahçenin daha etkin kullanılması amacıyla Sinan Paşa Camii’nin tarihi dokusuna uygun sosyal amaçlı yapılarda yer alacak.

Prizren Kültürel Anıtları Koruma Enstitüsü tarafından 2 ay içerisinde tamamlanması hedeflenen projenin 2012 yılı içerisinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından uygulamasına başlanması ve bitirilmesi öngörülüyor.

Sinan Paşa Camii’nin Çevre Düzenlemesi Projesi’nin yapılması ile birlikte pek çok Osmanlı dönemi mimari eserinin bulunduğu Prizren şehrinin kültürel hayatına yeni bir mekan daha kazandırılması hedefleniyor. TİKA tarafından yapılan restorasyon çalışmaları ile gelenek ve geleceği buluşturan Sinan Paşa Camii’nin atıl bir durumda olan bahçesi, TİKA ve Prizren Kültürel Anıtları Koruma Enstitüsü işbirliğinde hazırlanacak, tarihi dokuya uygun çevre düzenlemesi projesi ile Kosovalılara yeni bir sosyal bir mekân olarak kazandırılacak.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Priştine Program Koordinatörü Adem Urfa, Türkiye’nin Kosova’ya desteğinin her alanda artarak devam ettiğini ve Sinan Paşa Camii Çevre Düzenlemesi Projesi ile Prizren’in tarihine ve prestijine yaraşır yeni bir sosyal mekanın ortaya çıkartılacağını ve bu kapsamda caminin acil ihtiyacı olan şadırvan gibi yapılarında hızla inşa edileceğini ifade etti. TİKA’nın tarihi eserlerin onarımında gösterdiği hassasiyeti takdir ettiklerini belirten Prizren Kültürel Anıtları Koruma Enstitüsü Müdürü Hasan Hoti ise Sinan Paşa Camii’nin Çevre Düzenlenmesi Projesi dokümanlarının en kısa bir zamanda, profesyonel bir şekilde hazırlayacaklarını dile getirdi.

Sonraki Haber

Gazze'de 340 Okul TİKA ile Temiz Suya Kavuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze genelinde 10 adet tuzdan arındırma ünitesi kuruldu. Arıtma üniteleri ile Gazze’deki halkının en önemli sorunlarından olan temiz su ihtiyacına önemli bir katkı sağlandı. Tuzlu suyun TİKA...