Haberler

07 Kasım 2012

Simültane Tercüme Merkezi Azerbaycan'da Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Azerbaycan Diller Üniversitesi Simültane Tercüme Merkezi TÎKA’nın desteğiyle açıldı. Merkezin açılışını TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, T.C. Büyükelçisi Alper Coşkun ve Diller Üniversitesi Rektörü Milletvekili Prof. Dr. Samet Seyidov yaptı.

Rektör Seyidov, TİKA Başkanı Çam’a ve Büyükelçi Coşkun’a üniversite ve tercüme merkeziyle ilgili bilgi verdi.

TİKA Başkanı Serdar Çam açılış töreninde konuşma yaptı. TİKA Başkanı konuşmasında, Azerbaycan’ın eski Azerbaycan olmadığını, artık yardımdan ziyade ortaklaşa projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Türk tecrübe ve kapasitesini Azerbaycan’a aktarabilmek için yoğun çalışma içinde olduklarını ifade eden TİKA Başkanı, eğitim, tarım ve sağlık alanlarındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini bildirdi.

T.C. Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, ise Azerbaycan ile Türkiye arasındaki iyi ilişkileri işaret ederek, tercüme merkezini iyi ilişkilere örnek gösterdi. Coşkun, bu merkezin gençlere ve öğrencilere hizmet etme potansiyeliyle Azerbaycan-Türkiye dostluk ve kardeşlik harcına olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Azerbaycan’da Simültane Tercüme Merkezi projesi tercümanlık fakültesi için hazırlandı. Fakat merkez sadece bu fakülte için değil, uluslararası konferanslar ve yabancı misafirler için hizmet verecek. Merkezin olanakları ile Hacettepe Üniversitesi ve Strasbourg Üniversitesi ile iletişim kurulabilecek. Böylelikle Azerbaycanlı öğrenciler bu üniversitelerin eğitim ve tecrübesinden yararlanacak.

Sonraki Haber

TİKA, Borj Salhi'de Yaşayanları Unutmadı

Borj Salhi, Tunus Nabeul eyaletine bağlı Cab Bon’un kuzeyinde yer alan uzun kayalıklı sahilleriyle meşhur küçük bir belde. Beldenin nüfusu yaklaşık 800 kişi. Yaşayanların çoğu ziraat ve balıkçılıkla uğraşıyor. Beldeye uzaktan bakınca rüzgâr tribünleri görünüyor....