Haberler

12 Mart 2018

Şili’de Filistinli Vatandaşlara Mesafeleri Ortadan Kaldıran Yardımlar Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Şili’nin Başkenti Santiago’da, bölgeye göç eden Filistinliler tarafından 1920 yılında amatör bir kulüp olarak kurulan ve bugün ülkenin birinci liginde yarışacak kadar önemli bir takım haline gelen Club Deportivo Palestino adlı futbol takımına çim saha yapıldı.

İki farklı antrenman sahası olarak kullanılacak olan çim sahalar, gerçekleştirilen bir tören ile takımın hizmetine açıldı. Türkiye Cumhuriyeti Santiago Büyükelçisi Gülin Dinç, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun ve beraberindeki TİKA heyeti ile kulüp yöneticileri ve takımın ana sponsoru Bank of Palestine’in Şili temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreninde, takım oyuncuları ve antrenörleri de yer aldı.

Büyükelçi Dinç, sporun toplumları birleştirici gücünden bahsederek, bu sahalarda antrenman yapacak tüm gençlerin uluslararası başarılar gösterecek düzeyde yetişebilmesini ümit ettiğini belirtti. TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Nurdun ise Filistin halkına yapılmış her yardımın Türk haklı için büyük önem arz ettiğini, bu projenin ise geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan edildiği düşünüldüğünde Türkiye için iki kat kıymetli olduğunu ifade etti.

Takım Başkanı Jorge Uauy ise Türk Hükümetine ve Türk halkına işbirliklerinden dolayı duyduğu şükranı şu sözlerle ifade etti. Uauy, “Şili hem Türkiye için hem de Filistin için oldukça uzak bir ülke. Ancak bu gibi projeler sayesinde bu mesafeleri ortadan kaldırıyor, gönüllerimizi birleştiriyoruz. Gençlere yapılmış bu gibi yardımlar sadece geleceğimize yatırım olmakla kalmıyor, aynı zamanda bu gençlerin ailelerine de yapılmış bir yardım olup daha büyük bir anlama sahip oluyor. Bu nedenle TİKA vasıtası ile bizlere işbirliği elini uzatan Türkiye’ye gönülden şükranlarımızı sunuyor, selamlar yolluyoruz.” ifadelerinde bulunarak teşekkür etti.

Büyükelçi Gülin Dinç, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun ve Takım Başkanı Jorge Uauy’ın kestiği kurdele ile açılan antrenman sahalarında ilk vuruşu gerçekleştiren Dinç ve Nurdun’un ardından takım oyuncuları sahalardaki ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Sonraki Haber

Cibuti'de Ambouli Uluslararası Havalimanı'nın Mobese Bölümü Modernize Edildi

Cibuti’de bulunan Ambouli Uluslararası Havalimanı Jandarma Komutanlığına yönelik modernizasyon çalışmalarını tamamlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cibuti nezdinde teknik destek ve kalkınma projelerine devam ediyor. Genel Merkezi, Cibuti Ambouli Uluslararası Havaalanında bulunan Havayolu...