Haberler

09 Ekim 2012

Senegalli Çocuklara TİKA'dan Anaokulu

Senegal Cumhuriyeti’nin kırsal kesiminde yoksullukla mücadele ve temel eğitime erişim birincil sorunlar arasında yer alıyor. Kentlerden kırsal bölgelere doğru gittikçe bu sorunlar artıyor. Ülkede on binlerce çocuk, eğitime yönelik olarak yapılacak yatırımları umutla bekliyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Senegal’de, Tivaouane şehrinde 120 öğrenci kapasiteli anaokulu inşa edildi. Okul, düzenlenen bir törenle Senegalli yöneticilere teslim edildi.

Bir Okul Açmak Bir Hapishane Kapatmak Gibidir

İnşaatının yanı sıra donanımı da TİKA tarafından yapılan okulun teslim törenine Tivaouane Valisi Mouhamed Mahmoud, T.C. Dakar Büyükelçisi Sibel Algan, TİKA Dakar Program Koordinatörü Dr. Mehmet Yazgan ve birçok Senegalli yetkili katıldı.

Yaklaşık 120 öğrenciye hizmet verecek olan anaokulunun açılışı vesilesi ile törende yaptığı konuşmada Tivaouane Valisi Mouhamed Mahmoud DIOP, okulun toplumun yapısındaki önemine işaret ederek, “Bir okul açmak bir hapishane kapatmak gibidir” sözünü hatırlattı ve TİKA’nın Senegal’de eğitim alanındaki projelerini takdirle izlediklerini söyledi.

T.C. Dakar Büyükelçisi Sn. Sibel ALGAN Tivaouane’daki açılışa iştirak etmesi, törene katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ülkedeki yerel önderler, törende Türkiye’ye hayranlıklarını dile getirdi ve bu anaokulunun iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmesini beklediklerini ifade etti. Senegal’in manevi merkezi olarak da bulunan şehirde TİKA tarafından yaptırılan bu anaokulu, halk tarafından teşekkürle karşılandı.

Sonraki Haber

Kalkınma İşbirliği Karadağ'da Eğitim Projeleri ile Güçleniyor

Ülkelerin sosyal, siyasal, ekonomik ve beşeri gelişmişlik düzeyini etkileyen en önemli faktörlerden biri de eğitimdir. Bireyin eğitim seviyesi arttıkça, bunun toplumsal etkisi hızlı bir şekilde yankısını bulmaktadır. Sağlıklı nesiller yetiştirmekten nitelikli iş gücüne sahip olmaya...