Haberler

12 Aralık 2013

Senegal'de Kolda Mesleki Eğitim Merkezi'ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Senegal’de mesleki eğitim alt yapısına destek verilmesi kapsamında Kolda Mesleki Eğitim Merkezi’ne malzeme desteğinde bulunuldu.

Senegal’in güneyinde bulunan Kolda Bölgesi, 20 yılı aşkın süredir devam eden silahlı çatışmalar neticesinde ekonomik ve sosyal açıdan büyük zarar gördüğünden, sahip olduğu ekonomik potansiyeli hayata geçiremedi.

Resmi istatistiklere göre Senegal’de yoksul halkın en yoğun oranda yaşadığı bölgede hemen her alanda alt yapı eksiklikleri bulunuyor. Bu çerçevede Kolda Mesleki Eğitim Merkezi çatışmalar ve kara mayınları sebebiyle sakat kalan yoksul gençler ve zor şartlar altında yaşan bölge gençlerinin ekonomik özgürlüklerini kazanmasını ve toplumsal yaşama entegrasyonunu sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda TİKA tarafından söz konusu merkeze bilgisayar laboratuvarı kurulması ve tavukçuluk konulu eğitim programı tertiplenmesi için ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipman desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen malzeme ve ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Kolda Valisi El Hadji Mamadou Dıa, TİKA Dakar Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Anıl Ertekin, bölgedeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Kolda Mesleki Eğitim Merkezi ilk dönem öğrencileri katıldı. Kolda Valisi El Hadji Mamadou Dıa, törende yaptığı açıklamada bölgede temel ihtiyaçların giderilmesi hususunda Türkiye’nin verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

TİKA Dakar Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Ertekin ise, toplumdaki engellilerin sosyal hayata kazandırılması ve yeterli eğitimi almalarının sağlanması hususunda katkı sağlamaktan dolayı TİKA olarak büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. TİKA Dakar Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Ertekin, TİKA olarak bu tür sosyal projelere destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Kolda Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri de kendilerine sağlanan destekten dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler. Tören, konuşmaların ardından sona erdi.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle, Afrika Yüksek Eğitime Destek ve Tanıtım Merkezi işbirliği ile açılan Kolda Mesleki Eğitim Merkezi, 4’er aylık dönemler boyunca 40’ar öğrenciye bilgisayar sistemleri, bilgisayar bakım ve onarımı, muhasebe ve tavuk yetiştiriciliği alanlarında eğitim verecek. Bölgedeki nitelikli işgücünün artmasına ve ekonomik gelişmenin desteklenmesi sureti ile bölgede ciddi bir sorun olan göçün azaltılmasına katkı sağlaması bekleniyor. Proje kapsamında, anılan merkezden mezun olan gençlerin iş kurarak ekonomik hayata entegre olmaları adına mezunlara malzeme desteği verilmesi de öngörülüyor.

Sonraki Haber

Kırım'da 3 Anaokuluna Malzeme Desteği

Kırım’ın Belogorsk (Karasubazar) şehrinde faaliyet gösteren 3 anaokulunun fiziki kapasitesinin arttırılmasına yönelik eğitim araç-gereç ve donanım alımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.   Belogorsk şehrinde bulunan bahse konu anaokullarında fiziki şartların yetersizliğinden...