Haberler

02 Aralık 2016

Senegal Mesleki Eğitim, Çıraklık ve Zanaat Bakanlığı Personeline Tecrübe Aktarımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C Milli Eğitim Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Senegal Cumhuriyeti Mesleki Eğitim, Çıraklık ve Zanaat Bakanlığı personeline çalışma ziyareti programı düzenlendi. 

TİKA, Senegal’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Senegal genelinde birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA tarafından, T.C Milli Eğitim Bakanlığı ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Senegal Cumhuriyeti Mesleki Eğitim, Çıraklık ve Zanaat Bakanlığı personeline çalışma ziyareti programı gerçekleştirildi. 

Senegal Cumhuriyeti Mesleki Eğitim Çıraklık ve Zanaat Bakanlığı’ndan gelen 5 kişilik heyet, Türkiye’nin ahşap ürünleri ve mobilyacılık, terzi ve konfeksiyon, dericilik alanlarına ilişkin tecrübelerini yerinde görüp incelemek ve tecrübesinden faydalanmak çerçevesinde Ankara ve İstanbul’da bulunan ahşap işleri ve mobilyacılık, deri imalatı ve ürünleri ile tekstil ve konfeksiyon üretimine ilişkin kurum ve kuruluşlarda incelemelerde bulundular.

Çalışma ziyareti kapsamında öncelikle, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ziyaret edildi. Program çerçevesinde heyet üyeleri, KOSGEB Başkanlığı ile KOSGEB Ankara Siteler Müdürlüğü ve İstanbul Anadolu Yakası Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

KOSGEB ile işbirliği dahilinde Türkiye’nin tecrübelerini yerinde görmek, dost ve kardeş ülke Senegal’e aktarmak üzere Ankara ve İstanbul’da mobilyacılık, dericilik, tekstil ve konfeksiyon alanlarına ilişkin atölye, üretimhane, fabrika, tesis ve esnaf-sanatkarlar ve meslek odalarını ziyaret eden heyet programını tamamlayarak Türkiye’den ayrıldı. 

Sonraki Haber

Pecs Üniversitesi Nörobilim Araştırma Merkezine Beyin Araştırmaları Laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Macaristan’da Pecs Üniversitesi Nörobilim Araştırma Merkezine tam teşekküllü beyin araştırmaları laboratuvarı kuruldu. TİKA, Macaristan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Macaristan’ın Pecs şehrinde bulunan Pecs...