Haberler

24 Temmuz 2013

Selden Zarar Gören Yemenlilere Barınma ve Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Yemen’in El-Jawf Vilayetinde yağan şiddetli yağmur sonucu meydana gelen selden zarar gören vatandaşlara barınma ve gıda yardımı yapıldı.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde gerçekleştirdiği projelerle bölgedeki halkın birçok sorununu ortadan kaldırıyor. Bir yılı aşkın süredir Yemen’de faaliyet gösteren TİKA, eğitim, sağlık ve sosyal alt yapılar ile ilgili projelerin yanı sıra daha önce de Yemen’in çeşitli şehirlerinde yaşayan ve açlık sınırının altında bulunan Yemen halkı için çeşitli insani yardımlarda bulunmuştu.

Bu kapsamda Yemen’in El-Jawf Vilayetinde yağan şiddetli yağmur sonucu meydana gelen selden vilayet halkı çok ciddi zarar görmüştü. Bu çerçevede El-Jawvf Valisi ve beraberindeki heyet TİKA Sana Program Koordinasyon Ofisine ziyarette bulundular.

Ziyarette heyet meydana gelen selden birçok ailenin zarar gördüğünü, 70 evin tamamen kullanılamaz hale geldiğini belirterek, 400 kadar ailenin ise evinde bulunan gıdalarının sel sularına kapıldığını, 70 kadar ailenin barınmaya, 400 kadar ailenin ise gıdaya ihtiyaç duyduğunu söylediler. Bu kapsamda heyet TİKA’dan destek talebinde bulundular.

Yapılan talep üzerine TİKA tarafından 70 ailenin barınma ihtiyaçları için çadırlar ve 400 ailenin ise gıda ihtiyacı karşılandı. Bölge halkı TİKA tarafından yapılan bu yardımlardan dolayı teşekkürlerini belirterek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Sonraki Haber

Gazze'de Sağlık Alanında Faaliyetler Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen mikro cerrahi ameliyatları için mobil ameliyat mikroskobu, göz ameliyatları için Fako cihazı ve ortopedi ameliyatları için Artroskopi cihazı, tıbbi sarf malzemeleri Yeryüzü Doktorları Derneği işbirliği ile...