Haberler

24 Mayıs 2013

Saraybosna'da TİKA'nın Desteğiyle Türkçe ve Uzaktan Eğitim Merkezi Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Uluslararası Burç Üniversitesi işbirliğinde söz konusu üniversitenin bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde bulunan Türkçe ve Uzaktan Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.
 
Türkçe ve Uzaktan Eğitim Merkezi’nin açılışına Burç Üniversitesi Rektörü Hüseyin Padem, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, TİKA temsilcileri, çok sayıda akademisyen ve dil ve edebiyat uzmanı katıldı.

Projenin Bosna ve Hersek ve üniversite için önemini vurgulayan Uluslararası Burç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Padem Türkiye’nin, Bosna Hersek’e ilgisinin arttığını belirterek “Bu ilgi sadece turizmle sınırlı değil. Türkçemizin burada öğretilmesi ve kullanılması konusunda da ciddi çalışmalar var” dedi.

Bosna Hersek’teki ilköğretim ve liselerde toplam 60 Türkçe öğretmeninin Bosnalı çocuklara eğitim verdiğini ifade eden Uluslararası Burç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Padem, “Başta öğretmenlerimizin kendini geliştirmesi ve Türkçe gündemi takip edebilmeleri adına böyle bir sistem kurmayı düşündük. Merkez herkesin erişebileceği, Türk kültürüyle ilgili araştırma yapabileceği, ders alabileceği ve video konferans yöntemiyle ulaşabileceği interaktif bir merkez olarak tasarlandı” diye konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Develi ise Balkanlarda, Orta Doğu’da ve Orta Asya’da pek çok insanın ortak dil, kültür ve tarih mirasını paylaştığını belirterek, TİKA’nın her zaman dil ve kültür alanındaki çalışmalarla Yunus Emre Vakfının yanında olduğunu söyledi. Türkçe öğretiminin ciddiyetle yapılması gereken bir iş olduğunu vurgulayan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Develi, merkezin Türkçe’nin doğru şekilde öğretilmesi konusunda önemli bir işlevi yerine getireceğini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Türkçe ve Uzaktan Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Turizm Meslek Lisesi Bünyesindeki TİKA Türk Dili Sınıfları Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Türkmenistan’da Turizm Meslek Lisesi’ne Türk Dili Sınıfı, Türk Dili Lingafon Odası ve Türk Dili Kitaplığı yaptırılarak okulun modern eğitim araç gereç ve kitaplar ile donatılması sağlandı. Türkmenistan’da TİKA...