Haberler

16 Ağustos 2013

Saraybosna'da İkinci Kitap Festivali Gerçekleştirildi

Saraybosna'da İkinci Kitap Festivali Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Yeni İnisiyatifler Merkezi’nin organizatörlüğünde Saraybosna’da ikinci kitap festivali gerçekleştirildi.

Yeni İnisiyatifler Merkezi tarafından organize edilen, ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen kitap festivalinin ikincisi de yoğun ilgi ve talep üzerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilerek kitapseverlerle buluşturuldu.

TİKA tarafından Saraybosna’da ikinci kez düzenlenen kitap fuarı, farklı alanlardaki yayınları bir araya getirmesi sebebiyle Saraybosnalılar tarafından ilgiyle takip edildi. Festival çerçevesinde okuyucular geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Bosna Hersek’te seçilen bir kütüphaneye katkıda bulunma fırsatı yakaladılar. Geçtiğimiz yıl Zvornik Kütüphanesi’ne bin 328 başlıkta çok sayıda kitapla zenginleştiren ziyaretçiler, bu yıl Bosanska Dubitsa Kütüphanesi’ne kitap bağışı yaptılar.

Bosna Hersekli yazarların yanı sıra, başta İslam dünyası olmak üzere yabancı yayınların da yer aldığı fuar boyunca, çeşitli ilgi etkinlikler düzenlendi. Birçok ünlü yazar, müzisyen ve sanatçının misafir olarak katıldığı festivalde konserler, fotoğraf ve resim sergileri de yer aldı.

Festivale hat sanatçısı Dr. Süleyman Berk, Leyla Yusiç, Latif Moçeviç, Armin Muzaferija gibi sanatçıların yanı sıra Zagrep’ten Hafız Aziz Alili de festival süresince yapılan etkinlik gecelerine iştirak ettiler. Türk Dili ve Edebiyatı eserlerinin de yer aldığı festivalde, yoğun ilgi ile karşılanan Türkçe kitaplar ve Türk yazarlarının farklı dillere çevrilen eserleri, ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Sonraki Haber

Somali'ye Yapılan Yardımlara Yönelik Basın Toplantısı Düzenlendi

Türkiye’nin Somali’ye yaptığı yardımlarla ilgili düzenlenen basın toplantısı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Somali’ye yaptığı yardımlara ilişkin düzenlenen basın toplantısına, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü...