Haberler

23 Ekim 2017

Romanya'da Cluj Babeş Bolyai Üniversitesine Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’nın en önemli ünivesiteleriden olan Cluj Babeş Bolyai Üniversitesi’ne donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA, Romanya’da Üniversitelerle olan işbirliğini artırarak sürdürüyor. Bu çerçevede Romanya’nın Cluj şehrinde bulunan Babeş Bolyai Üniversitesi Psikoloji ve Eğitim Bilimleri Fakültesine kurulan 4 ayrı video konferans sistemi düzenlenen açılış programıyla Fakülte yöneticilerine teslim edildi.

Babeş Bolyai Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programa Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, TİKA Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, Cluj Babeş Bolyai Üniversite Rektörü Aurel Pop, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve akademisyenler katıldı.

T.C. Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş açılışta yaptığı konuşamada Türkiye ve Romanya arasındaki ilişkilerin iki ülke halklarının yararına olacak şekilde her alanda ilerlediğini belirterek, akademik ve bilimsel alandaki ilişkilerin de somut projelerle güçlendiğini, bu bağlamda sadece son 1 ay içinde Türk ve Romen akademisyenlerin katılımıyla Romanya'da 4 ayrı bilimsel etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.  Büyükelçi Ertaş, halktan halka ilişkileri güçlendiren benzer çalışmaları sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Babeş Bolyai Üniversitesi Rektörü Aurel Pop ise, tarihi ve ortak bağlara vurgu yaparak, projenin üniversite ve fakülte için oldukça önemli bir proje olduğunu belirtip, Türk-Romen akademik işbirliğinin önemini vurguladı. Pop, gerçekleştirilen proje için TİKA ve Türkiye Cumhuriyetine teşekkür etti.

TİKA tarafından temini sağlanan proje Romanya’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Babeş -Bolyai Üniversitesi ile Türkiye’deki üniversiteler arasındaki akademik işbirliğinin derinleşmesine katkı sağlayacak.

Sonraki Haber

Cezayir Kültürel Senfoni Müzik Festivali’ne TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın katkılarıyla “9. Uluslararası Cezayir Kültürel Senfoni Müzik Festivali’nde T.C. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası bünyesinde bulunan Çello Kuartet Grubu sahne aldı. Cezayir Kültür Bakanı Azzedine Mihoubi’nin açılışını yaptığı, Cezayir Boualem...