Haberler

13 Haziran 2018

Romanya’da Gıda Paketleri İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’da 7 ayrı merkezde ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 adet gıda paketi dağıtımı gerçekleştirildi.

TİKA tarafından, Romanya’da 7 ayrı merkezde Ramazan ayı vesilesiyle ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 adet gıda paketi dağıtımı gerçekleştirildi. Romanya’da gelir seviyesinin en düşük olduğu Dobromir, Valeni ve Lespezi başta olmak üzere 7 ayrı noktada 1500 aileye gıda paketi yardımı yapıldı.   

Romanya’da Yetimleri ile Ramazan

TİKA dünyanın her yerinde olduğu gibi, Romanya’da da yetimleri unutmadı. Hem Ramazan ayı hem de Uluslararası Çocuk Günü dolayısıyla Köstence Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı olarak faaliyet gösteren Micul Rotterdam Yetimhanesini ziyaret ederek orada kalan çocukları çeşitli hediyelerle sevindirirken, yetimhaneye de gıda paketleri teslim etti.

Ziyarete T.C. Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, T.C. Köstence Başkonsolosu Uygar Sertel, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin katıldı. TİKA’nın Romanya’daki yetimlere yönelik destek çalışmaları kapsamında Köstence Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetimhanelerine donanım temini sağlanmış; Micul Rotterdam yetimhanesine oyun parkı ve spor kompleksinin kurulumu gerçekleştirilerek kurulan spor kompleksine 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in adı verilmişti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Sırbistan’da Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın güney bölgelerine gıda dağıtımında bulunuldu. 2018 yılı Ramazan ayı vesilesiyle Sırbistan’ın çeşitli bölgelerinde göçmen ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan gıda paketi dağıtımları kapsamında Bosna Hersek sınırındaki Mali...