Haberler

15 Eylül 2017

Romanya’da 8. Uluslararası Balkanlar Sosyal Bilimler Kongresi’ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın destekleri ile 8. Uluslararası Balkanlar Sosyal Bilimler Kongresi Romanya, Köstence Ovidius Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Gazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ahmet Yesevi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Edirne Trakya Üniversitesi ve Ovidius Üniversitesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Balkanlar Sosyal Bilimler Kongresi TİKA'nın destekleri ile Romanya, Köstence Ovidius Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Balkan coğrafyası içerisinde bulunan Türk ve akraba toplulukları arasında yıllardır var olan ancak tarihsel süreç içerisinde zayıflayan akademik, kültürel, tarihsel, folklorik, ekonomik, sanatsal vb. işbirliklerinin güçlendirmek amacıyla düzenlenen kongre çalışmaları T.C. Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, TİKA Bükreş Koordinatörü  Hacı Ahmet Daştan, Ovidius Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Diane Vancea, Ovidius Üniversitesi Tarih ve Siyasi Bilimler Fakültesi Dekanı Emanuel Plopeanu  tarafından yapılan açılış ile başladı.

Balkan coğrafyasındaki farklı  ülkelerden yaklaşık 200  akademisyenin  katılımıyla gerçekleşen kongrenin bilimsel etkinlikleri TİKA tarafından katılımcıların onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi. Kongre katılımcıları Babadağ’da bulunan Sarı Saltuk mezarında düzenlenen anma etkinliğine katılmalarında sonra Bükreş’te bulunan Osmanlı Mezarlığını ziyaret etti.

Sonraki Haber

Gürcistan AİSİ Engelliler Merkezi Personeli’ne Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan AİSİ Engelliler Merkezi Personeline Türkiye’de eğitim programı düzenlendi.   TİKA, Gürcistan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. 2013 yılında Eşitliğe Giden Yol Projesi kapsamında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te...