Haberler

07 Ağustos 2013

Ramazanda Afrika'ya Acil Gıda Desteği Sağlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, kuraklık ve gıda yetersizliği sıkıntısı çeken Ruanda, Çad ve Birundi’nin de aralarında bulunduğu 9 Afrika ülkesine Ramazan ayında da acil gıda yardımı gönderdi.

Afrika’daki farklı ülkelerde yaşanan iç savaş, siyasi gerginlikler, kamu ve özel sektörde mevcut kapasite yetersizlikleri, endemik hastalıklar, salgınlar kıtada yer alan ülkelerin kalkınma potansiyellerini harekete geçirme adına ciddi olumsuzluklar ortaya çıkarıyor. Bu durum aynı zamanda kıta ülkelerinin kalkınmasını ciddi bir şekilde engelliyor. Bu çerçevede TİKA tarafından, kuraklık ve gıda yetersizliği sıkıntısı çeken 9 Afrika ülkesine acil gıda desteğinde bulunuldu.

Afrika’da uluslararası yardım kuruluşları kuraklık ve gıda yetersizliği konularında, hem teknik işbirliği hem de acil gıda yardımı gibi alanlarda projeler gerçekleştiriyor. Afrika ülkelerine yönelik yardım ve yatırımlarına devam eden TİKA da Afrika’da Proje Koordinasyon Ofisleri ve Büyükelçilikler aracılığıyla yaptığı çalışma sonrasında ramazan ayında acil gıda desteği sağlanması konusunda karar alındı.

TİKA, aldığı karar doğrultusunda Ruanda, Birundi, Kenya, Tanzanya, Uganda, Cibuti, Sudan, Çad ve Mali’de ramazan ayı boyunca acil gıda yardımı gerçekleştirdi.

Sonraki Haber

Güney Sudanlı Mühendislere Ham Petrol Boru Hattı İşletmeciliği Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Güney Sudan Petrol ve Madencilik Bakanlığında görevli 46 mühendis 20 Temmuz – 1 Ağustos 2013 tarihileri arasında BOTAŞ Ceyhan Petrol İşletmeleri Bölge Müdürlüğünde hizmet içi eğitim programına katıldı....