Haberler

28 Kasım 2014

Radyo Moritanya ve Moritanya Televizyonu'nun Teknik Alt Yapısı Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Radyo Moritanya’nın ve Moritanya Televizyonu’nun teknik alt yapısı yenilendi.

TİKA, Moritanya’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Teknik alt yapı eksiklikleri bulunan Radyo Moritanya ve Moritanya Televizyonu Genel Müdürleri TİKA’dan teknik ekipman ve eğitim talebinde bulunmuştu. Bu kapsamda TİKA tarafından oluşturulan teknik heyet, Radyo Moritanya ve Moritanya Televizyonu’nda incelemede bulunarak ihtiyaç duyulan teknik ekipmanın ve verilecek eğitimlerin planlamalarını yaptı. Bahse konu inceleme sonrası TİKA tarafından, 2014 yılı içerisinde Moritanya Televizyonu’nun ve Radyo Moritanya’nın teknik kapasitesini geliştirmek amacıyla eğitim programı ile birlikte teknik ekipman tedarik projesi başlatıldı.

Yapılan inceleme sırasında, 1957 yılında faaliyet göstermeye başlayan Moritanya Radyosu’nda 30 yıl boyunca herhangi bir yatırım yapılmadığı öğrenilmiş olup acil teknik ekipman ihtiyacının bulunduğu gözlemlendi. Moritanya TV ise Irak tarafından 1981 yılında kurulmuş olup teknik ekipman yetersizliği içinde yayın yapmaya çalışıyor. 3 adet stüdyosu bulunan Moritanya TV’de sadece 3 kamerası çalışır durumda. Televizyon, haber ve aktüel yayınlar için söz konusu kameraları dönüşümlü olarak kullanıyor.

Proje kapsamında Moritanya Televizyonu ve Radyo Moritanya personeli toplam 30 kişinin Türkiye’de eğitilmesi planmış olup bu kapsamda 15 kişi TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde 10 gün eğitim almışlardı. TİKA tarafından başlatılan proje ile bağlantılı olarak Moritanya Televizyonu ve Moritanya Radyosu’na mensup üst düzey yetkililerinden oluşan 5 kişilik heyet, Türkiye’ye ziyarette bulundular.

TİKA tarafından başlatılan Moritanya Televizyonu ve Radyo Moritanya’nın teknik alt yapı yenileme projesi, tamamlandı. TİKA tarafından bahse konu proje ile Radyo Moritanya bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Kuran, Radyo Genç ve bir adet kayıt stüdyosu olmak üzere toplam 3 stüdyonun ihtiyaç duyduğu teknik ekipmanının montajı yapılarak işletmeye alındı. Ayrıca Moritanya TV için sürekli olarak kullanabilecekleri bir stüdyonun 3 kamera sistemi ve rejisi yenilenerek yetkilere teslim edildi.
TİKA tarafından yapılan bahse konu projenin Moritanya-Türkiye ilişkilerine önemli katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

Sonraki Haber

Tunuslu Yargıçlara Mesleki Eğitim Programı Düzenlendi

  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Tunus’ta gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle Tunus’un idari ve sivil altyapılarına destek olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığında Tunus Adalet Bakanlığı mensubu yüksek yargı mensuplarına yönelik mesleki...