Haberler

05 Temmuz 2013

Peşaver'de Malik Saad Spor Vakfı'na Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Peşaver şehrinde faaliyet gösteren Malik Saad Spor Vakfı’na spor malzemeleri desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından gerçekleştirilen Spora ve Gençlere Destek Projesi kapsamında bölgede kurulmuş spor merkezleri eyalette terörist faaliyetlerle mücadele ederken hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin çocukları ve ekonomik gücü yeterli olmayan ailelerin çocuklarının sportif faaliyetlere yönlendirilmesine katkı sağlandı.

TİKA tarafından, ülke çapında yaygın olan kriket, futbol, hokey, voleybol, basketbol ve badminton spor dallarında kullanılan spor malzemeleri, ilgili spor merkezlerinin yetkililerine törenle teslim edildi. Bu kapsamda TİKA desteğiyle gerçekleştirilen söz konusu proje, spor merkezlerinde faaliyetlerine devam eden ancak maddi alım gücü bulunmayan bölge gençlerine fayda sağlamanın ötesinde, TİKA’nın gençliğe ve spora verdiği desteği bir kez daha ortaya koydu.

Bahse konu malzemelerin dağıtım törenine, Malik Saad Vakfı Yönet Kurulu Üyesi Syed Ali Gilani, Genel Sekreter Malik Amjad, Khyberpakhtunkhwa Eyaleti Tenis Birliği eski Squash Dünya Şampiyonu Qamar Zaman ve TİKA yetkilileri katıldı.

TİKA’nın spora ve gençlere verdiği destekten dolayı oldukça memnun olduklarını ifade eden vakıf yetkilileri, TİKA nezdinde Türkiye’ye ve Türk halkına şükranlarını bildirdiler. Tören yöresel müzik gösterisi ve spor malzemelerinin dağıtımının ardından sona erdi.

Sonraki Haber

Karadağ'da Sağlık Alt Yapısının İyileştirilmesine Devam Ediliyor

Karadağ’da sağlık altyapısının iyileştirilmesine yönelik Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Karadağ’ın Bar Belediyesine bağlı Ostros Beldesindeki Ostros Sağlık Ocağı’nın onarımı ve tıbbiekipman donanımı gerçekleştirildi. Sağlık sektörünün altyapı ve ekipman ihtiyacının...