Haberler

14 Aralık 2013

Pasifik Ada Devletleri ile İşbirliği Artarak Devam Edecek

Dışişleri Bakanlığı tarafından 7-22 Aralık 2013 tarihlerinde Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı kapsamında Türkiye’ye gelenPasifik Ada Devletleri Genç Diplomatlar Heyeti Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Bu program vasıtasıyla katılımcı ülkelerin Dışişleri Bakanlıklarında görev alan personeller içerisinde, ülkemizi gerçek anlamda tanıyan diplomat sayısının arttırılması hedefleniyor. Ziyarette, genç diplomatlardan oluşan 14 kişilik gruba 5 kıtada yaklaşık 100’den fazla ülkede proje ve faaliyetlerini gerçekleştiren TİKA’nın projeleri, çalışma prensipleri ve faaliyet coğrafyası hakkında bilgi verildi.

Pasifik Ada Devletleri Diplomatlar Heyeti görüşmenin ardından Türkiye’ye ilişkin izlenimlerini paylaşarak, Türkiye’de kendileri için hazırlanan eğitim programına katılmaktan ve Türkiye’de bulunmaktan çok memnun olduklarını belirttiler. Türkiye tarafındansağlanan destekten dolayı minnettar olduklarını ifade ettiler.

Papua Yeni Gine Dışişleri Bakanlığı Asya/Asean Müdür Yardımcısı Samson Yabon yaptığı açıklamada birçok alanda TİKA ile işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi. TİKA’nın tecrübesine ve teknolojisine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Papua Yeni Gine Dışişleri Bakanlığı Asya/Asean Müdür YardımcısıYabon, en kısa sürede TİKA ile çalışmak istediklerini belirtti.
Türkiye’de olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren diplomatlar, gerçekleştirdikleri görüşmelerin Türkiye-Pasifik ülke ikili ilişkileri hakkında fikir edinmeleri konusunda faydalı olduğunu dile getirdiler.

Sonraki Haber

Filinpinlere Eğitim Desteği

Filipinler’le ikili işbirliği imkânlarını değerlendirmek üzere ülkeyi ziyaret eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı heyeti, resmi görüşmelerin yanı sıra insani yardım ve teknik destek faaliyetlerinde bulundu. Filipinler ile orta ve uzun vadeli işbirliği imkânlarını...