Haberler

19 Nisan 2018

Pakistanlı Sağlık Personeline Mesleki Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Pakistanlı sağlık personeline yönelik Anne ve Çocuk Sağlığı üzerine eğitim programı düzenlendi.

TİKA ile T.C. Sağlık Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen mesleki eğitim programına Pakistan’ın Khayber-Pahtunhva Eyaleti’nin başkenti Peşaver’de bulunan ve 1250 yatak kapasitesi ile eyaletin en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyan Khayber Eğitim Hastanesi Anne Çocuk Sağlığı Bölümü’nde görev yapan sağlık personeli katıldı.

Üç doktor ve bir uzman hemşireden oluşan heyete yönelik program, anne ve çocuk sağlığı üzerine uygulamalı olarak Ankara’da faaliyet gösteren Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina ve Turgut Özal Ek Binası’nda düzenlendi.

İki haftalık eğitim programının akabinde düzenlenen sertifika pragmanda konuşan Başhekim Yardımcısı Dr. Atikullah Ghiasee, Pakistanlı sağlık heyetini hastanelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtirken Türkiye’nin sağlık alanındaki tecrübelerinin Pakistan ile paylaşılmasının hem bugün hem de gelecek için önemli olduğunu dile getirdi.

TİKA Pakistan ülke masası sorumlusu Oya Tütüncü, Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarından kaynaklanan sorumluluğa işaret ederek; TİKA’nın diğer işbirliği alanlarının yanı sıra sağlık alanında da Pakistan’da önemli projelere imza attığını ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik projelerin her iki ülke uzmanları arasında fikir alış verişine ve karşılıklı bilgi aktarımına zemin oluşturduğunu ifade etti.   

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nı temsilen konuşan Ayhan Doğan, gelecekte de benzer mesleki eğitimlerin gerçekleştirilmesinden mutluluk duyulacağını belirtti.  Törende Pakistanlı sağlık heyeti adına söz alan Doktor Farid Ullah, Türkiye’nin tıp alanında oldukça gelişmiş bir ülke olduğunu ve bu alandaki birikimlerden faydalanmalarının kendileri için önemli bir kazanç olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

Türkiye’de ilk defa bulunan Pakistanlı doktorlar, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen sosyal programlar kapsamında tarihi ve turistik mekânları da ziyaret ettiler. TİKA, 2016 yılında Khayber Eğitim Hastanesi Anne Çocuk Sağlığı Bölümüne kuvözler ve diğer tıbbi ekipman desteğinde bulunmuş ve bu destek ile söz konusu hastane yeni doğan bölümlerinin donanım ve yatak kapasitesi bakımından Khayber-Pahtunhva Eyaleti’nin en kaliteli Anne Çocuk Sağlığı Bölümüne sahip hastanelerinden biri haline gelmişti.

Sonraki Haber

Kudüs’te Kız Öğrenci Yurdu İnşası Projesi Protokolü İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kudüs Üniversitesi arasında Kız Öğrenci Yurdu İnşası projesine ilişkin protokol imzalandı. Kız Öğrenci Yurdu İnşası Projesine ilişkin protokol 18 Nisan 2018'de Kudüs Üniversitesi'nde düzenlenen törenle imzalandı. Cumhurbaşkanı...