Haberler

25 Aralık 2012

Pakistanlı Mühendislerden Türkiye'ye Çalışma Ziyareti

Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin kuzeyinde yer alan Azad Jammu ve Kaşmir eyaletine bağlı bulunan Muzaffarabad bölgesi ve çevresi bölgeyi Pakistan’ın diğer eyaletlerine bağlayan yolları kapsıyor. Eyaletin başkenti olan Muzaffarabad aynı zamanda bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri. Dağları, vadileri ve akarsularıyla ve Kaşmir geleneksel yemekleriyle cazibe mekânı haline gelmiş.

Muzaffarabad kenti ve çevresinin dağlık bir alanda kurulu olması, deprem ve sel gibi felaketlerden etkilenmesi nedenleriyle yol ve köprü inşaatlarının dayanıklı olması büyük önem taşıyor. Fakat bölgede kullanılan yol ve köprü sayısı yetersiz ve gerekli fiziki alt yapıya sahip değil. Yolların modern teknolojilerle yenilenmesiyle bölge halkına önemli gelir sağlayan turizmin daha da gelişmesine olanak sağlayacak. Muzaffarabad ve etrafı dağlık bir alanda kurulu olduğundan yolların çok virajlı olması, deprem ve sel felaketlerinin de çok meydana gelmesi nedeniyle köprü ve yolların uzun ömürlü ve dayanıklı olması açısından önemli.

Pakistan’ın Azad Jammu Keşmir hükümeti Eyalet başkenti olan Muzaffarabad şehrinde hizmet veren Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde görevli mühendisler Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteği ile ülkemize çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Pakistanlı mühendisler Türkiye’de karayolları ve köprü inşaatlarındaki yeni teknolojilerle alakalı incelemelerde bulundu. Ülkemizin ulaşım alt yapısı konusunda sahip olduğu bilgi ve tecrübe Pakistan ile paylaşıldı.

Sonraki Haber

Makedonya'da 21 Aralık Türkce Bayramı Coşkuyla Kutlandı

21 Aralık, 1944 yılında Makedonya Türklerinin Türkçe eğitim haklarını kazandığı gündür. Bu anlamlı günün bayram olarak kutlanmasına yönelik yapılan girişimler neticesinde, 15 Şubat 2007 tarihinde Makedonya Resmi Gazestesi’nde yayınlanan karar ile 21 Aralık günü, Makedonya...