Haberler

16 Temmuz 2013

Pakistan'ın Keşmir Bölgesine Ambulans Desteği

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Pakistan’ın Keşmir bölgesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarından Engeliler Rehabilitasyon Forumu’na ambulans desteğinde bulunuldu.

Keşmir’de 2005 yılında meydana gelen deprem birçok can kaybına yol açmış ve birçok kişininde evsiz kalmasına sebep olmuştu. Deprem sırasında en büyük hasarı gören ve yüzde 60 oranında konut kaybının yaşandığı Bagh şehrinde deprem sonrası enkazlardan yaralı kurtulanlardan bir çoğu omurulik sakatlığı sonucu felç olmuş ve hastane hizmetleri için ambulansa ihtiyaç duymaktaydılar. Bu kapsamda TİKA tarafından, deprem sonrası omurilik sakatlığı geçiren yaklaşık 250 engellinin resmen kayıtlı olduğu, Bagh şehrinde faaliyet gösteren Engeliler Rehabilitasyon Forumu dağlık arazi tipi ambulans hibe edildi.

TİKA’nın yaptığı ambulans hibesiyle birlikte; hergün 150-200 kilometre mesafe kat ederek İslamabad ve çevresindeki hastanelere getirilen engelliler artık gitmek istedikleri hastanelere hem daha rahat, hem de zamanında ulaşabilecekler. Ayrıca, rutin hasta taşımanın dışındaki acil durum vakalarına da dağ yollarına elverişli ambulans ile hastalara zamanında müdahale ederek, en yakın sağlık merkezlerine ulaşımı sağlanacak.

TİKA’nın Keşmir bölgesine yaptığı ilk kalkınma yardımı olan ambulansın teslim töreninde Keşmir Gençlik Bakanlığı Engelliler Koordinatörü Qazi Zahid Hamid, Keşmir Sağlık Bakanı’nı temsilen Bagh bölgesi Zakat Konseyi Başkanı Sardar Muhammad Rafiq Baig, FORD STK’sı Başkanı Aqeel Haider, Bagh Bölge Hastanesi Başhekimi Raja Khizar Rafiq ve vatandaşlar katıldı. Törende söz alan Keşmir Gençlik Bakanlığı Engelliler Koordinatörü Hamid “TİKA temsilcilerinin bugün burada bizlerle olması Tüm Türkiye’nin burada olması gibidir.” diyerek Keşmir halkının Türkiye’nin Bagh’a yaptığı yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TİKA yetkililerince ambulans anahtarı yetkililere tesliminin yapılmasının ardından tören sona erdi. 

Sonraki Haber

Bosna Hersekli Arıcılara Destek

Bosna Hersek’te Jepçe- Zeljeznopolye Kasabasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yürütülen arıcılık projesi kapsamında arıcılık ekipmanları ve malzeme dağıtımı gerçekleştirildi. TİKA tarafından Zeljeznopolye’de iki yıldan bu yana uygulanan arıcılık projesi çerçevesinde arıcılık ekipmanları...