Haberler

07 Kasım 2013

Pakistan'ın 3 Ayrı Bölgesine Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Pakistan’ın üç farklı bölgesinde bulunan 6 şehirde 1.200 aileye temel gıda ve zorunlu ihtiyaç maddelerinin yer aldığı gıda paketlerinin dağıtımı yapıldı.

TİKA, kardeş Pakistan halkına her alanda yardım ve desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Pakistan’ın bazı bölgelerinde yaşayan halkın büyük bir kısmının yaşadığı ekonomik sıkıntılara bağlı olarak beslenme ve gıda temininde yaşadıkları zorlukları gidermek hususunda yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Pakistan’ın çoğu bölgesinde yardıma muhtaç olan insan sayısı çok fazla olması ve bunlara olan ulaşım imkânlarının da yetersiz olması nedeniyle TİKA, hangi bölgelerde yardım yapılacağı hususunda yerel makamlar ve bazı sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaptı.

Yardım dağıtılacak bölge ve şehirlerde yerel makamlar ve sivil toplum kuruluşların desteği ile Pakistan’nın Hayberpakhtunwa, Pencap ve Keşmir bölgelerinde bulunan Faisalabad, Okara, Rawalpindi, Keşmir ve Swabi’de gıda yardımında bulunuldu. Bu bölgelerde Okara 200, Khala-Azad Kaşmir 200, Faisalabad 200, Rawalpindi 100, Swabi 500 olmak üzere toplam 1.200 muhtaç aileye yardım yapıldı.

Sonraki Haber

Karadağ'da Eğitime Destek Devam Ediyor

Karadağ’ın kuzeyinde yer alan Biyelo Polye şehrine bağlı Bistrica köyündeki Vuk Karadziç İlkokulu’nun ısıtma sistemlerinin kurulumu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. TİKA tarafından Karadağ’da eğitim destek projelerinden birisi daha tamamlanarak hizmete açıldı....