Haberler

23 Ekim 2011

Pakistan'daki Selzedelere TİKA'dan Yardım


Türkiye’nin Beş Kıtaya Uzanan İşbirliği Eli TİKA, Pakistan’da Yaşananlara Duyarsız Kalmadı

2010 yılında yaşanan sel felaketinin etkisinden henüz kurtulamayan Pakistan, geçtiğimiz günlerde yeni bir sel baskınıyla karşı karşıya kaldı. Ülkenin en önemli tarım bölgesi olan Sindh Eyaleti’ni vuran sel pek çok kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken; yüzlerce dönümlük tarım arazisi de sular altında kaldı.

Her yıl muson yağmurlarının yağdığı ülkede, yağışın şiddetlenerek artması nedeniyle yüz binlerce ev ve bir o kadar da hayat sele teslim oldu. Meteoroloji yetkilileri felaketin boyutlarının artacağı yönünde açıklamalar yaparken; İslamabad yönetimi, uluslararası kamuoyunu yardıma çağırdı.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Pakistan halkının yanında olmak için kolları sıvadı. Yalnızca mekansal değil; ekonomik ve sosyal travması da ağır olan bu felaketin etkisini en aza indirmek için çalışan TİKA, evsiz kalan selzedelere yardım etmek amacıyla bölgeye su geçirmeyen çadırlar yolladı.

Barınma konusu Pakistan halkı için büyük bir soru işareti haline gelmişken; TİKA’nın gönderdiği 1.200 çadır, selden etkilenen ailelerin yaşayacak mekan ihtiyacını geçici olarak giderdi. TİKA İslamabad Koordinatörlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda yardımların, selden en fazla etkilenen üç yerleşim alanına yapılması kararlaştırıldı.

Sindh Eyaleti’ne bağlı Badin, Thatta ve Tando Muhammed Khan şehirlerine TİKA’nın tarafından 400’er su geçirmeyen çadır ulaştırıldı.

 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...