Haberler

23 Kasım 2013

Pakistan'da Selzedelere Yemek Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Pakistan’ın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Khubaib Foundation işbirliğinde 700 Pakistanlı selzedenin 1 ay boyunca günlük yemek ihtiyaçları karşılandı.

Pakistan iklim koşulları gereği muson iklim kuşağına sahip olması nedeniyle çok yağış alan bir bölgede yer alıyor. Bu nedenle sürekli afet düzeyinde sellere maruz kalıyor. Bu kapsamda 2010 yılında meydana gelen büyük sel felaketinde çok sayıda insan yaşamını kaybetmiş ve evsiz kalmıştı. Türkiye her konuda olduğu gibi bu felakette de Pakistan halkına yardım elini uzatan ilk ülke olmuştu.

Her yıl Ağustos-Eylül aylarında yağan yağmurlar nedeniyle, aynı boyutda olmamakla birlikte bu yıl içerisinde de Pakistan da sürekli irili ufaklı bu tür felaketler yaşandı. Pencap Eyaletinin güneyinde Ağustos ayında meydana gelen şiddetli muson yağışları sonucunda meydana gelen sel felaketinde 400.000 insan evsiz kalmıştı.

TİKA, selden mağdur olan Pakistan halkının sorunlarına bir nebze de olsa yardım edebilmek amacıyla, Pakistan’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Khubaib Foundation işbirliği ile 700 selzedenin 1 ay boyunca günlük yemek ihtiyacını karşılamak için bir çalışma başlattı. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje Pakistanlı selzedeler tarafından memnuniyetle karşılandı. Pakistanlı selzedeler desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Yemen Radyo ve Televizyon Genel Müdürlüğü Heyeti'nin Çalışma Ziyaretine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Ankara’ya gelen Yemen Radyo Televizyon Genel Müdürü Eskandar Mohammed Al-Asbahı ve beraberindeki heyet TRT’yi ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu. Yemen Radyo Televizyon Genel Müdürü Eskandar Mohammed Al-Asbahı...