Haberler

08 Aralık 2014

Pakistan'da Rehabilitasyon Tıbbı Merkezi'ne Sistoskop Cihazı Desteği

İslamabad’da 1996 yılında faaliyete geçen Rehabilitasyon Tıbbı Merkezi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından sistoskop cihazı desteğinde bulunuldu.

Pakistan’da birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA, sağlık alanında da faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda İslamabad’da 1996 yılında faaliyete geçen Rehabilitasyon Tıbbı Merkezi’ne TİKA tarafından sistoskop cihazı desteğinde bulunuldu.  Günde 600 hastanın ayakta tedavi gördüğü 160 yatak kapasiteli Rehabilitasyon Tıbbı Merkezi engelli kişilerin rehabilitasyonu ve diğer sağlık sorunlarının tedavisi için hizmet veriyor.

İdrar yolları, mesane ve prostat hastalıklarında neşter kullanılmadan teşhis ve müdahale imkanı sağlayan cihaz, enfeksiyon riskini en aza indirdiği gibi ameliyat sonrası iyileşme süresini de 1/5 oranında kısaltıyor. Engelli hastalar için kısa sürede iyileşebilmek büyük önem taşıyor.

TİKA’nın temin ettiği cihazla ilk ameliyat edilen hasta idrar yolu tıkanıklığı yaşayan 4 yaşındaki İshak oldu. Cihazın yılda 240 engelli hasta üzerinde kullanılması bekleniyor. Pakistan’da engelli kişilerin sayısı hakkında resmi bir istatistik bulunmuyor.

Sonraki Haber

Verimlilik Üretim ve Gıda Güvenliği Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinden Verimlilik, Üretim ve Gıda Güvenliği konulu eğitim programı İzmir’de Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde (UTAEM) gerçekleştirildi. Faaliyet...