Haberler

21 Kasım 2012

Pakistan'da Bulunan Kutsal Emanetler TİKA Tarafından Restore Edecek

Pakistan'da Bulunan Kutsal Emanetler TİKA Tarafından Restore Edecek

İslam tarihi ve Müslümanlar için büyük önem taşıyan Hz. Muhammed’in ailesine ve arkadaşlarına ait 50’den fazla eşya, Pakistan’da Pencap Eylaleti Lahor kentinde Padişah Camii’nde muhafaza ediliyor. Eşyaların büyük bir bölümü ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden yıpranmış.

Pakistan’da bulunan bu kutsal emanetlerin bulunduğu bölüm, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilecek.

Restorasyon ve taşınmasıyla ilgili olarak Pakistan İslam Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığında görevli dört kişilik bir ekibin Türkiye’ye geldi. Müzecilik ve koruma teknikleri hakkında bilgi alacak Pakistanlı uzman ekip, Topkapı Sarayı’ndaki kutsal emanetler dairesinde de incelemelerde bulunacak.

Restorasyon kararının onaylanmasının ardından TİKA, kutsal emanetleri daha güvenli bir ortama taşıyacak ve modern teknikler kullanarak sergilenmesini sağlayacak.

Projenin önümüzdeki dönemde tamamlanması öngörülüyor.

Sonraki Haber

Latin Amerika Artık Çok Daha Yakın

Türkiye-Latin Amerika ilişkilerinin başlangıcı 19. yüzyıla dayanıyor. 1860’lardan I. Dünya Savaşı’nın başlamasına kadar Osmanlı İmparatorluğu’ndan Latin Amerika’ya göçler yaşanıyor. Göçmenler taşıdıkları Osmanlı Pasaportundan dolayı bölgede “El Turko” olarak anılıyor. Latin Amerika ülkelerine, Türkiye tarafından insani,...