Haberler

07 Eylül 2013

Pakistan'da Belediyecilik Calıştayı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Pakistan’daki belediye hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla Pakistan genelinden ve Türkiye’den katılan belediye yetkilileri ile İslamabad’da belediyecilik çalıştayı yapıldı.

TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde birçok alanda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda TİKA’nın katkılarıyla Pakistan’daki belediye hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla Pakistan genelinden ve Türkiye’den katılan belediye yetkilileri ile İslamabad’da belediyecilik çalıştayı gerçekleştirildi.

TİKA’nın destekleriyle düzenlenen çalıştayla, her iki ülkenin belediye yetkilileri bilgi ve tecrübelerini paylaşarak özellikle su, atıksu ve katı atık yönetimi konularında daha önce gerçekleştirilmiş başarılı projelerden bahisle halihazırda yaşanan problemlere çözüm önerileri geliştirildi. Söz konusu çalıştayda iki ülke arasındaki işbirliğe katkıda bulunulması amaçlandı.

Ayrıca, çalıştay sonucunda dost ve kardeş iki ülke arasında belirtilen belediye hizmetleri konularında gelecekte ortak projeler geliştirilmesine yönelik adımlar atıldı. Milli Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin organizasyonunda yapılan çalıştaya Ankara ve Konya Büyükşehir Belediyelerinden toplam 6 temsilci katıldı. Çalıştay sonunda her iki ülkenin temsilcileri memnuniyetlerini dile getirerek, böylesi işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundular.

Sonraki Haber

Bosna Hersek'in İlk Bal Analiz Laboratuvarı Kuruldu

Saraybosna Üniversitesi Tarım Gıda Fakültesi, bünyesinde bal ve diğer arı ürünlerinin, özellikle polen kontrolünün yapılması amacıyla, Bosna Hersek genelinde ilk olma özelliği taşıyan Bal Analiz Laboratuvarı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından kuruldu. Bosna...