Haberler

28 Aralık 2017

Pakistan Milli Kütüphanesi’ne Türk Köşesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından başkent İslamabad’da bulunan Pakistan Milli Kütüphanesinde Türk Köşesi kuruldu.

TİKA Pakistan’da eğitimin geliştirilmesine ve Türk kültürünün tanıtılmasına yönelik önemli projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, TİKA tarafından 500 okuyucu kapasitesine sahip Pakistan’ın en büyük kütüphanesi olma özelliği taşıyan Pakistan Milli kütüphanesinde Türk Köşesi kuruldu.

Türk Köşesinin açılış töreni İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Türkiye Milli Kütüphanesi Başkanı Zülfi Toman, TİKA İslamabad Koordinatörü Mehmet Emre Aktuna ve Ulusal Tarih ve Yazınsal Miraslar Bölümü Müsteşarı Aamir Hasan’ın katılımıyla yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Büyükelçi Girgin, Türk Cumhuriyeti tarafından Pakistan’da ilk kez kurulan bu Türk köşesiyle Pakistan halkının Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulacağını ve köşenin iki ülke halkı arasında iletişimin artırılmasında katkıda bulunacağını ifade etti.

Ulusal Tarih ve Yazınsal Miraslar Bölümü Müsteşarı Aamir Hasan konuşmasında Türk Devletine modern ekipmanlarla donatılan ve 2000 adet kitabın bulunduğu Türk Köşesi için teşekkürlerini sundu ve köşenin Pakistanlı öğrenciler ve araştırmacıların Türk kültürü ve tarihi üzerine yapacağı çalışmalar için çok önemli bir başvurusu noktası olacağını vurguladı.

Türkiye Milli Kütüphanesi Başkanı Zülfi Toman ise açılışta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türk köşesinin kurulması kapsamında 2000 adet kitabın Milli kütüphane tarafından temin edildiğini belirtti. Toman ayrıca, köşenin kurulmasında emeği gecen tüm kurumlara teşekkür etti.

TİKA İslamabad Koordinatörü Mehmet Emre Aktuna ise 2017 yılının Türkiye Cumhuriyeti- Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 70. Yılı olduğunu belirterek, 70.yıl etkinlikleri çerçevesinde TİKA tarafından kurulan köşenin iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişimine hizmet edeceğini vurguladı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Cezayirli Kadınların Sosyal Yaşamına Destek

Cezayir’de Bentalha Psikolojik Destek Merkezi’nde atıl durumda bulunan salon, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen tadilat çalışmaları ve donanım desteği sonrası kadın spor salonu olarak hizmete girdi. TİKA’nın katkılarıyla hayat geçirilen projenin...