Haberler

22 Aralık 2017

Pakistan’da Mesleki Eğitimini Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pencap Hükümeti Teknik ve Mesleki Eğitim İdaresi (TEVTA) ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Pakistan Mesleki Teknik Eğitim Projesi” kapsamında düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarını tamamlayan 420 kursiyere sertifikaları verildi.

TİKA’nın Pakistan’da 2015 yılında TEVTA ve T.C Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde başlattığı Teknik Mesleki Eğitim kurslarının en geniş kapsamlısı Türkiye’den görevlendirilen farklı branşlarda 22 uzman eşliğinde düzenlendi. Eğitimler Pencap bölgesinde özel sektörün geliştiği ve nitelikli insan faktörüne en çok ihtiyaç duyulan Faisalabad, Gujrat ve Lahor şehirlerinde gerçekleşti. 6 hafta süren kurslarda konaklama ve seyahat hizmetleri, yiyecek ve içecek hizmetleri, giyim üretim teknolojisi, güzellik ve saç bakım hizmetleri, inşaat teknolojisi alanı, tesisat ve iklimlendirme,  Türkçe eğitimi ve elektrik-elektronik alanlarında 110 eğitici ve 450 öğrenci eğitim aldı. Kursiyerler eğitim boyunca öğrendikleri teorik bilgileri uygulama imkanı buldukları workshoplarla desteklendi.

Eğitim sonunda düzenlenen sertifika törenine TEVTA Başkanı Irfan Qaiser Sheikh, TİKA yetkilileri, usta eğiticiler, kursiyerler ve TEVTA çalışanları katıldı. Sertifika Töreninde konuşan TEVTA Başkanı Irfan Qaiser Sheikh, TİKA’nın Pakistan’da mesleki eğitim alanında çok önemli işler yaptığını ve bu alanda kurumunun TİKA’nın işbirliği ortaklarından birisi olmasının gururunu yaşadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’den gelen uzman eğiticilerin,  Pakistan’da eğitim vermek için ailelerinden ayrıldığını ve bunun büyük bir fedakarlık olduğunu belirterek, bu fedakarlığın meyvelerinin yakın gelecekte alınacağını;  bu eğitimler sayesinde Pakistan’da nitelikli insan gücünün sayısının artacağını vurguladı.

Sertika töreni tüm katılımcıların bulunduğu toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Lahor’da Türk Gecesi Düzenlendi

T.C Lahore Başkonsolosluğu, TİKA ve THY desteğiyle iki ülke arasında kültürel ilişkilerin gelişimine katkıda bulunulması amacıyla geleneksel Türk yemeklerinin tanıtıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca Mesleki Teknik Eğitim Projesi kapsamında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında eğitim vermek üzere Pakistan’da görevlendirilen şefler Ali Aksoy, Caner Kaptan ve Korhan Süren tarafından hazırlanan Türk mutfağına ait yemekler büyük beğeni topladı.

Gecenin açılışında konuşan Lahor Başkonsolosu Serdar Kılıç,  Lahor’da böyle bir organizasyonun ilk kez düzenlenmesine rağmen yoğun ilgi gördüğünü belirterek, Türk Gecesi düzenlenmesinde katkısı bulunan bütün kurumlara teşekkür etti.

Gece konuklara Türk çayı ve Osmanlı mutfağına ait tatlıların ikramıyla son buldu.

Sonraki Haber

TİKA’dan Hırvatistan’da Okul Öncesi Eğitime Destek

Hırvatistan’ın Sisak şehrinde bulunan Sisak Novi Çocuk Yuvası, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle 600’den fazla öğrencisine yüksek kalitede eğitim verme imkanına kavuştu. Sisak Novi Çocuk Yuvası’nın kuruluşunun 56. yıldönümünde teslim edilen proje,...