Haberler

15 Mayıs 2012

Özbekistan'da Kavakçılık Gelişiyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülmekte olan ve Özbekistan’da kavak yetiştiriciliğinde yeni yöntemlerin yayılmasını hedef edinen “Özbekistan’da Kavak Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında yeni bir faaliyete imza atıldı.

Mart ayı sonunda Semerkant’ta Türk uzmanlarca gerçekleştirilen kavak fidanları deneme sahası kurma ve ağaçlandırma çalışmaları ardından bir ay geçmeden Projenin uygulama bölgesi olan Camboy Devlet Orman Çiftliği’ne teknik donanım desteği verildi.

Özbekistan Tarım ve Su işleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Camboy Devlet Orman Çiftliği’nde düzenlenen törene TİKA Taşkent Program Koordinasyon Ofisi yetkilileri, Özbekistan Tarım ve Su İşleri Bakanlığı ve Semerkant Valiliği temsilcilerinden yanı sıra, Vilayetteki tüm orman çiftlikleri başkanları, çok sayıda basın mensupları ile Camboy halkı katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda, proje kapsamında TİKA tarafından hibe edilen traktör, rotovatör, diskaro, damlama-sulama sistemi, burgu, dipkazan, budama makasları, benzinli testere ve diğer araç ve malzemelerin, dost ve kardeş ülke olan Özbekistan’da kavak yetiştiriciliğinin gelişmesi yönündeki çalışmalara önemli katkı sağlayacağını belirtildi.

Kavakçılığın geliştirilmesi alanında TİKA tarafından gerçekleştirilmekte olan Proje hakkındaki bilgi ve haberler podrobno.uz, news.olam.uz, anons.uz, bussines.uzreport.com, 12.uz gibi Özbeklistan’da faaliyet gösteren haber ajansları ve rambler.ru, mirkrasiv.ru gibi Rus internet haber sayfaları aracılığıyla medyada yer aldı.

Sonraki Haber

Sinan Paşa Camii'nin Çevre Düzenlemesi TİKA Tarafından Yapılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından 2010 yılında restorasyon çalışmaları tamamlanan ve ibadete açılan Prizren Sinan Paşa Camii’nin Çevre Düzenlemesi Projesi ile ilgili çalışmalar başladı. Kosova’da Osmanlı dönemine ait en eski ve en değerli eserlerden...