Haberler

16 Mart 2018

Özbekistan ve Türkiye Tecrübelerini Paylaşıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ve 2007–2008 döneminde başlayan “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi’ne 2011 yılında Özbekistan’ın dâhil edilmesiyle başarılı bir şekilde yürütülüyor.

Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi ile ülkelerin emniyet teşkilatı mensuplarına yönelik olarak; iki ülke teşkilatlarının sahip oldukları tecrübelerin karşılıklı olarak paylaşılması, suçla mücadele de ortak bilinç geliştirme ve iki ülke polis teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi ve uygulamalı eğitimler veriliyor.  Polislik uygulamalarındaki uluslararası standartların yaygınlaştırılması, bölgesel güvenlik sorunlarına koordineli ve eşgüdüm halinde mücadele anlayışının geliştirilmesi, Türkiye’nin güvenlik işbirliği içerisinde olduğu ülkelerdeki üst düzey polis yöneticilerinin ve uzmanlık gerektiren birimlerde Türk polislerince verilecek eğitimlerle polislik alanında yaşanan gelişmelerden haberdar edilerek Polis Teşkilatlarındaki değişimlerin hızlandırılması amaçlanıyor.

Özbekistan İçişleri Eski Bakanı ve Polis Akademisi Başkanı Başkanlığındaki heyet Türkiye’deki Polis Akademisi başta olmak üzere muhatapları ile de ikili görüşmelerde bulunmak amacıyla Türkiye’yi ve TİKA’yı ziyaret ettiler. Heyetin Türkiye ziyareti esnasında Özbekistan Polis Akademisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Polis Akademisi Başkanlığı’nın faaliyetleri, işleyiş sistemi, eğitim sistem, vb. genel bilgiler ışığında Özbekistan Polis Akademisine model oluşturulabilecek alanların oluşturulması amacıyla iki ülke Polis Akademisi Başkanlıkları arasındaki ilişkilerin ivme kazanması amacıyla bir protokol imzalanarak yol haritasının belirlenmiş oldu. Ayrıca, heyet Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde diğer alanlarda da ikili ilişkilerin gerçekleştirilmesi kapsamında diğer dairelere de ziyarette bulunarak işbirliği alanlarının genişletilmesi yönünde ikili görüşmelerde bulundu.  

Heyet, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam tarafından da kabul edilerek ikili görüşmelerde bulunuldu. Ülkemiz ile Özbekistan arasındaki ilişkilere değinilen görüşmede son dönemde gerçekleşen iki ülke arasındaki işbirliğinin giderek artması yönünde çalışmaların yapılmasının önemi dile getirildi. Bu yönde TİKA tarafından Özbekistan’da her alanda projelerin devam edeceği vurgulandı.  

Sonraki Haber

Ürdün’de Ortadoğu’da Mülteciler Konferansı Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın katkılarıyla  “Ortadoğu’da Mülteciler - Uluslararası Toplum: Fırsatlar ve Zorluklar” konulu uluslararası konferans Amman’da gerçekleştirildi. Prens El Hassan bin Talal’ın himayesinde, Yarmouk Üniversitesi Mülteciler, Yerinden Edilmiş Kişiler ve Zorunlu...