Haberler

11 Mart 2019

Özbekistan’da Yerli ve Milli Ekipmanlarla 3 Boyutlu Tasarım Merkezleri Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan'daki 8 okula yerli ve milli ekipmanlarla 3 boyutlu tasarım merkezleri kurarak 3D yazıcı kullanımı ve bakımı eğitimi verdi.

TİKA, Mesleki Eğitim ve İstihdamı Artırma  (MESİP) programı kapsamında Özbekistan’ın farklı kolejlerinden  gelen katılımcılara bir hafta süren “3D Yazıcı Kullanımı ve Bakım Eğitimi” verdi.

Özbekistan’da 8 farklı kolejden 15 kişinin katıldığı programda, genel ileri düzey tasarım bilgisi, metal tasarım ve imalat usulleri, plastik kalıbı tasarlama ve imalatı, ileri düzey 3 boyutlu yazıcı kullanımı, 3 boyutlu yazıcı bakım ve onarım konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Eğitimler tamamlandıktan sonra TİKA her bir koleje üretimi yerli ve milli olan 3 Boyutlu yazıcılar temin ederek 3 boyutlu tasarım merkezleri kurdu.  

TİKA’nın kurduğu merkezlerle, çalışanların teknik yeterliliklerinin arttırılması ara eleman ihtiyacının giderilmesi ve yeni iş imkânlarının yaratılması planlanıyor. Projenin ilerleyen aşamalarında 3D yazıcı kullanımı ve bakım eğitimlerinin, eğitici eğitimleriyle sürdürülebilir olması hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Gürcistan'da Bağımlılıkla Mücadeleye Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Gürcistan Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile yürütülen bağımlılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında, Marneuli kentinde gençlerin bilinçlendirilmesi amacıyla tiyatro oyunu sahnelendi.  Marneuli kentinde, TİKA ve Gürcistan Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde uyuşturucu bağımlılığının aile yapısına yıkıcı...