Haberler

07 Haziran 2012

Özbek Uzmanlar Katı Atık Yönetimi İçin Türkiye'de Saha Çalışması Yaptı

Dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle doğal kaynaklar her geçen gün azalıyor. Malzeme tüketimini azaltmak, değerlendirilebilir atıkları dönüştürmek zorunlu hale geliyor. Geri dönüşüm, doğal kaynakların etkili kullanılması açısından önemli bir yöntem olma özelliği kazanıyor.

Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın UNDP ile işbirliğinde gerçekleştirilen Business Forum of Özbekistan projesi doğrultusunda Taşkent’in Yangiyol ilçesinde pilot proje olarak bir çöp işlemi tesisi oluşturulması öngörülüyordu. Projenin işbirliği ortakları ve katılımcılar ülkemizin katı atık dönüşümü tecrübesini yakından incelemek amacıyla 21-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Özbek uzmanlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen çöp yönetimi mevzuatı, yerel yönetimlerde çöp toplama hizmetleri, tıbbi atık, katı atık yönetimi, özel sektör ile işbirliği, Mamak katı atık tesisleri anlaşması ve ilgili prosedürler hakkında incelemelerde bulundu.

Uzmanlar ayrıca Ostim ITC’nin Mamak’ta bulunan Katı Atık Tesislerini ziyaret etti. Sincan Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü, Özbek uzmanlara çöp toplama işlemleri, frekans yöntem ve maliyet analizi hakkında sunum yaptı.

Ostim Organize Sanayi Bölgesine gerçekleştirilen ziyarette sanayicilerle görüşen uzmanlar, çöp yönetimi konusunda çalışmalar yapan yatırımcılarla görüştü.

Verimli geçen çalışma ziyaretinin ardından, projenin ilerleyen aşamalarında Türkiye ile bilgi ve tecrübe paylaşımının devam ettirilmesi öngörülüyor.

Sonraki Haber

Beş Kıtada Dostluk ve Kardeşlik

10. Türkçe Olimpiyatları, 135 ülkeden 1.500 öğrencinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Olimpiyatlar, dilin insanların birbirini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsur olduğunu 10 yıldır dünyaya kanıtlıyor. Ülkemizin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkilerin bir sonucu olarak Moritanya’da,...