Haberler

07 Kasım 2016

Özbek Halkı ve Edebiyat Dünyasına Başsağlığı Diliyoruz

Özbekistan Halkı, Özbek Edebiyatı ve Sanatı büyük bir evladını kaybetti. Özbekistan Cumhuriyeti Milli Marşının Yazarı, Özbekistan Kahramanı ve Halk Şairi Abdulla ORİPOV Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Türkçe konuşan ülkelerin yüce temsilcisi, ulu düşünür ve Şair Abdulla ORİPOV, tüm yaşamı boyunca halkın refahı ve mutluluğu için yaşadı. Abdulla ORİPOV, Özbekistan Bağımsızlığını elde ettikten sonra istiklalin sesi oldu ve yaşamını milleti ve ülkesi için adadı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) olarak, bu acılı günlerde tüm Özbek Halkına sabırlar diler, merhumun ailesi ve yakınlarına taziyelerimize bildiririz.

 

O`zbekiston xalqi, O`zbek adabiyoti va san`ati og`ir judolikka uchradi. O‘zbekiston Respublikasi Davlat Madhiyasi muallifi, O‘zbekiston Qahramoni va Xalq shoiri Abdulla Oripov og`ir xastalikdan so`ng vafot etdi.

Turkiy xalqlar adabiyotining zabardast vakili, ulug' mutaffakkir shoir Abdulla Oripov, butun hayoti davomida xalq g'ami va xushnudligi bilan hamnafas bo'lib yashadi. O`zbekiston Mustaqillikka erishgach esa istiqlol g'oyasining peshqadam kuychisiga aylandi va umrining oxirigacha elim deb yurtim deb yonib yashadi.

Türkiya Hamkorlik va Muvofiqlashtirish Agentligi (TIKA) bunday og'ir damlarda butun O'zbek xalqiga sabr va matonat tilagan holda, marhumning oilasi va yaqinlariga samimiy hamdardlik izhor etadi.

Sonraki Haber

Kongaz Süleyman Demirel Türk Moldovan Lisesi’nin Tadilatı TİKA Desteğiyle Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri’nde bulunan Süleyman Demirel Türk-Moldovan Lisesi’nin tadilatı tamamlanarak hizmete açıldı. Süleyman Demirel Türk-Moldovan Lisesi’nin açılışı Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah’ın katılımıyla gerçekleştirildi. TİKA, Moldova’da...