Haberler

24 Eylül 2012

Orta Asya ve Balkanlar'da Okullar TİKA'yla Açıldı

TİKA, ülkemizde yeni eğitim öğretim yılının başladığı bu günlerde dünyanın birçok ülkesinde yıkık, bakımsız ve sağlıksız koşullarda eğitim almak zorunda olan öğrencilere umut olacak projelere imza atıyor.
Ülkemizde okulların açılmasına paralel olarak dünyanın birçok ülkesinde de eğitim öğretim başladı. Bununla birlikte eğitim standartlarının ülkeden ülkeye farklı olduğu ve bazı ülkelerin bu yönde büyük yol kat etmesi gerektiği de bir gerçek. Dünyanın her yerinde sosyal ve ekonomik altyapıların geliştirilmesi amacıyla proje ve faaliyetler gerçekleştiren TİKA, eğitim alanında yaptığı çalışmalarla Orta Asya ve Balkanlar’da büyük küçük her yaştan öğrencinin geleceğini değiştirecek işlere imza atmaya devam ediyor. TİKA, Orta Asya ve Balkanlar’da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birçok okulda tadilat, tamirat ve donanım yardımı faaliyetleri gerçekleştirdi. Böylece bu ülkelerin eğitimde daha iyi standartları yakalayabilmesine ve daha iyi bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olmaya gayret ediyor.
Özellikle son bir ay içinde Tacikistan, Kırım ve Bosna-Hersek’te anaokulundan yükseköğretime birçok eğitim kurumu için önemli projeler üreten TİKA, bölge gençlerinin geleceğe daha iyi şartlarda hazırlanabilmesine için yardımlarını aralıksız sürdürüyor.
Son olarak Makedonya’nın doğusundaki Karbintsi’ye bağlı Ocalı ve Demir Kapı’ya bağlı Çerevez köylerindeki ilköğretim öğrencileri TİKA’nın desteğiyle yenilenen sınıflarında ders başı yaptılar. Ayrıca Ustruga’nın Labunişti köyündeki Murat Labunişta ilköğretim okulunun eskimiş, bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmiş ve öğrencilerin sağlığını tehdit eden tuvaleti TİKA’nın desteğiyle yeniden inşa edilerek hijyenik ve modern bir görünüme kavuştu. Böylece Makedonya’da eğitim alanında gerçekleştirilen saysız projeye yenileri eklenmiş oldu.

Sonraki Haber

TİKA'dan Karadağ'a Sağlık Hizmeti

Balkanların her yerinde gerek yönetimler gerek halk tarafından büyük takdirle karşılanan TİKA, sağlık hizmetlerinde aksaklıkların yaşandığı Karadağ’da gerçekleştirdiği projeler ve yapmaya devam ettiği çalışmalarla Karadağlıların gönüllerini kazanmaya devam ediyor. Hasta teşhis ve tedavi konularında önemli...