Haberler

13 Şubat 2018

Orta Asya Ülkelerine Yönelik Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği Eğitimi Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Japan International Cooperation Agency (JICA), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Orta Asya Ülkelerine Yönelik Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği Eğitimi gerçekleştirildi.

Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği Orta Asya ülkelerinin kalkınmasında önemli alanlardan birisi olarak değerlendiriliyor. 2010 yılından bu yana, TİKA, JICA, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile Türkiye’nin ve Japonya’nın su ürünleri yetiştiriciliği alanındaki bilgi, deneyim ve teknolojisini Orta Asya ülkeleri ile paylaşmak üzere, yılda bir kez iki hafta süreyle üç senelik eğitimler düzenleniyor.

Orta Asya ülkelerinde su ürünleri yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve sektörel planlamanın geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla, TİKA, JICA ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile “Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” konulu eğitim programı, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde (AKSAM) gerçekleştirildi.

Programa Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan 13 uzman katıldı. Bu kapsamda, uzmanlar, akademisyenler ve JICA uzmanları tarafından Fethiye'deki alabalık çiftliklerinde uygulamalı çalışmalar yapılarak bölge ülkeleri ile paylaşıldı. Ayrıca katılımcılar kendi ülkelerindeki su ürünleri yetiştiricilik sektörüyle ilgili bilgileri diğer katılımcılar ile paylaştı.  

Sonraki Haber

Gürcistan Tarım Sektörünün Kalkınmasına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarım sektöründe Türkiye tecrübelerini Gürcistan’a aktarıyor. Gürcistan’da 90’lı yıllardan itibaren başlayan ekonomik kriz, tarım sektörünü de olumsuz etkilemiş bu alanın çökmesine neden olmuştu. Yıllarca ülke için avantajsız bir...