Haberler

11 Eylül 2017

Orta Asya’nın En Büyük Polis Akademisi’ne TİKA Desteği

Türkiye ve Tacikistan arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 25.yılında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Orta Asya’nın en büyük polis akademisi olan Tacikistan Polis Akademisi’ne donanım desteğinde bulunuldu.

Bağımsızlığını ilan eden Tacikistan’ı ilk tanıyan ülkelerden birisi olan Türkiye Cumhuriyeti o tarihten bu yana dost ve kardeş ülke Tacikistan’ın yanında olmaya devam ediyor. Son olarak, Tacikistan İçişleri Bakanlığı tarafından inşa edilen ve Orta Asya’nın en büyük polis akademisi olma özelliğine sahip olan akademinin sınıflarının donanımı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahman’ın talimatı ile 2014 yılında yapımına başlanan ve 100 dönüm arazi üzerine inşa edilen Polis Akademisi Yerleşkesinde dersliklerin yer aldığı 8 katlı ana binanın yanı sıra 800 kişilik yurt binası, öğretmenler için lojmanlar ve spor salonları yer alıyor. Kurulduğu tarih olan 2000 yılından bu yana toplamda 8.000’den fazla öğrencinin mezun olduğu ve hâlihazırda 2.200 öğrencinin eğitim aldığı Polis Akademisinin önümüzdeki yıllarda kapasitesinin 2 katına çıkarılması hedefleniyor.

Tacikistan Polis Akademisi öğrencilerinin uluslararası standartlarda ve daha iyi bir ortamda eğitim alması için gerçekleştirilen proje kapsamında Akademi binasının ilk dört katında yer alan toplam 39 sınıfın donanımı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahman 30 Ağustos 2017 tarihinde Polis Akademisi yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, Polis Akademisi öğrencilerinin daha modern şartlarda eğitim almalarını sağlamayı ve böylelikle eğitim kalitelerini arttırmayı hedeflediklerini dile getirmişti.

Resmi açılışın ardından gerçekleştirilen ve projeye katkıda bulunan uluslararası kuruluşlar ve Büyükelçiliklerin davet edildiği tanıtım programında konuşma yapan Tacikistan İçişleri Bakan Yardımcısı Umarzade İkrom İslam TİKA’ya katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.     

Sonraki Haber

Şili’de Linares Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Şili’nin Maule Bölgesinde bulunan Linares ve San Javier belediyelerinde Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi kapsamında yaklaşık 5.000 kişiye ekipman desteğinde bulunuldu.  TİKA, Şili’nin Maule Bölgesinde bulunan Linares ve...