Haberler

10 Ağustos 2012

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Kosova'da TİKA Ofisini Ziyaret Etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Balkanlarda barışın, istikrarın ve huzurun sağlanması için projeler gerçekleştiriyor. Bölgesel işbirliği ve birlikte kalkınma ekseninde eğitim, sağlık, tarımsal kalkınma restorasyon alanında çalışmalar gerçekleştiriyor.

Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar’ın daveti üzere T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, milletvekilleri Hüseyin Bürge, Hakan Çavuşoğlu, Fatih Şahin ve Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kavkas’tan oluşan heyet Kosova Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı ve beraberindeki heyet TİKA restorasyonu yapılan ve işletmesi devam eden Sultan Murat Türbesi’ne gitti.

Heyet daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Priştine Program Koordinasyon Ofisi’ni ziyaret etti.  Ofiste TİKA Priştine Program Koordinatörü Adem Urfa Kosova’da yapılan proje ve faaliyetleri anlatan bir sunum yaptı.

“TİKA Bölgede Önemli Çalışmalar Gerçekleştiriyor”

Sunumda, 2004 yılından bu yana Başkanlığımızca bölgede tamamlanan, devam eden ve 2012 yılı için planlanan restorasyon proje ve çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Eroğlu, TİKA tarafından bölgede önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini söyleyerek, yapılan çalışmalar dolayısıyla yetkilileri kutladı.

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı ve beraberindeki heyetin Kosova’da yapmış olduğu ziyaretlere T.C.Priştine Büyükelçisi Songül Ozan eşlik etti.

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı ve beraberindeki heyet, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar tarafından verilen iftar yemeği ardından Türkiye’ye döndü.

Sonraki Haber

"osmanlı Eserleri Tarihi Geçmişin Kosova'daki Tapularıdır"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 10 Ağustos 2012 tarihinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restorayonu yapılan tarihi eserlerin tanıtım toplantısına katılmak üzere Kosova Cumhuriyeti’ne resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bozdağ, Kosova ziyareti sırasında Kosova Cumhurbaşkanı...