Haberler

03 Mayıs 2013

Nursultan Nazarbayev ve Türk Dünyası Konulu Belgesele TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi işbirliğinde 02 Mayıs 2013 tarihinde Nursultan Nazarbayev ve Türk Dünyası konulu belgesel film çekimi projesinin protokolü imzalandı.

Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi’nde düzenlenen protokol törenine, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi Genel Müdürü Yerlan Bekhojin, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi Genel Müdür Yardımcısı Baurzhan Aımakov, Belgeselin senaristi Prof. Dr. Darkhan Khıdırali, Belgeselin yönetmeni Janar Jumabayeva ve TİKA yetkilileri katıldı.

Söz konusu proje ile Türklerin tarih boyunca tarihe olan katkıları ve Türk Cumhuriyetleri’nin ve Türkiye’nin son yıllarda kat ettiği yol, başarı ve kalkınma hamleleri anlatılacak. Bahse konu belgeselin Türkçe, Kazakça ve Rusça dillerinde 30 dakika süreli olması, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Türklük ve Türk Dünyası üzerine görüş ve açıklamalarına yer verilmesi planlanıyor.

Belgeselin içeriğinde Türk Cumhuriyetleri Devlet Başkanları ile yapılan röportajlar yer alacak olup belgesel her iki ülkenin kanallarında yayınlanacak. Söz konusu projeyle iki ülke ilişkilerinin gelişmesinin faydalı olacağı hedefleniyor. İmzalanan protokolle, Temmuz ayında tamamlanması öngörülen belgeselin çalışmalarına başlandı.

Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi Genel Müdürü Yerlan Bekhojin, protokol töreninde yaptığı konuşmada projeye katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sundu. Teleradyo Kompleksi Genel Müdürü Bekhojin, Nursultan Nazabayev’in doğum gününde yayınlanması planlanan belgeselin, ona verilen en güzel doğum günü hediyesi olacağını söyledi. Teleradyo Kompleksi Genel Müdürü Bekhojin, ayrıca söz konusu projeyle iki ülke halkı ve Türk dünyasının ortak kültürünün belgeleneceğini de sözlerine ekledi.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Öztürk ise Ata yurdunda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Öztürk, 20 yıldır Kazakistan ile birçok işbirliği ve faaliyet yapıldığını belirterek, söz konusu projeyle iki ülke halkı ilişkilerinin daha da yakınlaşacağını ifade etti. TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Ali Öztürk, Kazakistan’la yapılan tecrübe paylaşımının önemine değinerek konuşmasını tamamladı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Özbekistan'a Otelcilik Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Özbek Turizm Milli Kurumu işbirliğinde Taşkent’te otelcilik eğitim seminerleri düzenlendi. Ön büro, yiyecek içecek üretimi, kat hizmetleri ve yiyecek içecek servisi konularında teorik eğitim ve...