Haberler

18 Ekim 2013

Nauru'da Faaliyetler Artarak Devam Edecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Nauru Cumhuriyeti Parlamentosu üyeleri, programları kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı ziyaret ederek ikili işbirliğinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Naurulu Milletvekilleri Lyn-Wannan Tawaki Kam, Ranin Randolph Akua ve Squire Modecai Jeremıah ile yapılan görüşmede TİKA’nın yakın dönemde bölge ülkelerine yönelik çalışmaları ve Pasifik Ada Ülkeleri ile ikili işbirliğinin geliştirilmesine verdiği önem vurgulandı. TİKA’nın projeleri, çalışma prensipleri ve faaliyet coğrafyası tanıtıcı bir sunumla anlatıldı.

Naurulu Milletvekilleri, TİKA’nın Pasifik bölgesine gösterdiği ilgiyi memnuniyetle karşıladıklarını söylediler. Naurulu Milletvekilleri, Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülkenin sağlayabileceği desteğin Pasifik Okyanusu’nda yer alan küçük ada ülkelerinde yaşayan halklar için çok önemli değişimleri mümkün kılabileceğini belirtti. Ülkelerinin kalkınmada öncelikli sektörlerine ve acil ihtiyaçlarına kısaca değinen Milletvekilleri, Türkiye’nin sunduğu işbirliği imkânlarının Pasifik bölgesindeki kalkınma işbirliği çalışmalarına taze kan getireceğine inandıklarını ifade etti.

Pasifik Okyanusu’nun güneyinde yer alan Nauru Cumhuriyeti, 21 kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en küçük ada ülkesi olarak yaklaşık 9 bin 500 kişiye ev sahipliği yapıyor. En yakın komşusu 300 kilometre doğusunda yer alan Kiribati’nin Banabana Adası olan ülkenin kalkınma alanında karşı karşıya bulunduğu en büyük zorlukların başında coğrafi izolasyon, küçük ölçeklilik ve küresel ısınmanın olumsuz etkileri geliyor.

TİKA’nın Nauru Cumhuriyeti’ne ve En Az Gelişmiş Ülkeler başta olmak üzere Pasifik bölgesine yönelik faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesi öngörülüyor.

Sonraki Haber

Arnavutluk'ta 1. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı Organizasyonuna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Arnavutluk’un Elbasan şehrinde Elbasan Müftülüğü ve Elbasan Belediyesi tarafından organize edilen 1. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı düzenlenen törenle açıldı. TİKA’nın katkılarıyla Elbasan Müftülüğü ve Elbasan Belediyesi tarafından...