Haberler

13 Haziran 2018

Namibya’da TİKA İftar Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’nın başkenti Windhoek’ta Namibia University of Science and Technology (NUST) Otelcilik Okulu’nda bölgedeki ihtiyaç sahibi 150 kişinin katılımıyla bir iftar programı düzenlendi.

TİKA, Namibya’nın başkenti Windhoek’ta iftar programı düzenlendi. Programa, TİKA Orta Doğu ve Afrika (ODAF) Dairesi Başkanı Keman Özdemir’in ev sahipliğinde T.C. Windhoek Büyükelçisi Berin Tulun da katıldı. Ramazan ayında Türk kültürünü ve iftar neşesini farklı toplumlar ile yaşamak amacıyla birçok farklı kesimden katılımcılar davet edildi. Namibya Fıkıh Konseyi (NIJC), Namibya İslam Birliği (NIA) ve Windhoek’taki tek cami olan Quba Mosque’un imamı başta olmak üzere kamu görevlileri, üç yetimhane ve çok sayıda yabancı misyon görevlisi ile Namibya'daki Türk vatandaşlar iftar programına katıldı.

Programda konuşan Quba Camii’nin İmamı Abolfazl Sabouri, bu tür organizasyonların Müslümanların günümüzde her şeyden çok ihtiyaç duyulan birliğine önemli katkı yaptığını ifade etti. Yoksulluğu Azaltma Bakanlığı Setreteri Dorothy Tessaler de, iftara katılan yetim çocukların hayatlarında ilk kez yetimhaneleri dışında yemek yeme imkanı bulduklarına dikkat çekerek, din ayrımı yapmadan yetim çocukları da sevindiren TİKA’ya ve ülkemize teşekkürlerini iletti. 

Müslüman yerel halkın, yetimlerin, devlet erkânının ve diplomatların ağırlandığı TİKA iftar programı, Ramazan bereketinin farklı inanç gruplarından insanlar tarafından paylaşılmasına vesile oldu.

Sonraki Haber

Romanya’da Gıda Paketleri İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’da 7 ayrı merkezde ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 adet gıda paketi dağıtımı gerçekleştirildi. TİKA tarafından, Romanya’da 7 ayrı merkezde Ramazan ayı vesilesiyle ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 adet...