Haberler

24 Haziran 2013

Nairobi Müslüman Akademisi'ne Malzeme Desteği

Nairobi Müslüman Akademisi'ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Nairobi İslami Yardımlaşma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Nairobi Müslüman Akademisi’ne teknik malzeme desteği verildi.

Kenya’da eğitim alanında özellikle genç kızların eğitim almasına önemli katkıda bulunan Nairobi Müslüman Akademisi’nde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde bin 200 öğrenci eğitim görüyor. Birçok sayıda yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencinin eğitim aldığı okulun lise bölümünde sadece kız öğrenciler eğitim alıyor. İslami ilimler ile birlikte sosyal bilimler konularında da eğitim veren okuldan mezun olan öğrencilerden bazıları ise Türkiye’de üniversite eğitimlerine devam ediyor.

Kenya’da eğitim alanında önemli bir yere sahip olan Nairobi Müslüman Akademisine TİKA tarafından malzeme ve ekipman desteği sağlandı. Yatılı kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının tefrişatı için ranza ve yatak, sınıflara ise sıra temini yapıldı.

TİKA tarafından Nairobi Müslüman Akademisi’ne yapılan teknik malzeme desteğinin Kenyalı kız öğrencilerin eğitim olanaklarının iyileştirilmesine ve Kenya ile Türkiye arasındaki eğitim işbirliğinin gelişmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA, Sektörel Çeşitlilikte Arnavutluk'ta İlk Sırada

Arnavutluk’ta kalkınma yardımlarının envanterinin tutulması ve raporlanması görevinden sorumlu olan Arnavutluk Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Arnavutluk Donör Strateji ve Koordinasyon Birimi’nin 2013 yılının Haziran ayında açıklanan verilerine göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 2012...