Haberler

06 Şubat 2018

Myanmar Yangon’da Ambulans Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Myanmar’ın başkenti Yangon’da Müslüman, Mahar Mon Myat Setanar Derneği’ne ambulans desteğinde bulunuldu.

Myanmar’ın başkenti Yangon’da 50’den fazla gönüllüsü ile ihtiyaç sahibi her hastaya ücretsiz hizmet veren Mahar Mon Myat Setanar Derneği’ne TİKA tarafından ambulans desteği verildi. 2010 yılından bu yana Yangon ve çevresinde ücretsiz olarak ambulans hizmeti veren dernek, sağlık sektörünün yeterli gelişemedi ülkede ırk, din, dil ayrımı yapmaksızın ihtiyacı olan herkese ulaşmaya çalışıyor.

Acil arama merkezine akredite olarak çalışan dernek, mobil telefon ağı sayesinde acil sağlık müdahalesine ihtiyaç duyan hastalara erişiyor. . Hastaneye sevklerde sıkıntı yaşayanlar derneği arayarak mobil ambulans hizmetinden ücretsiz olarak faydalanıyorlar. Aylık ortalama 100’den fazla hasta taşıyan dernek, son altı ayda yaklaşık 800 hastayı tedavi merkezlerine ulaştırdı.  

Dernek gönüllülerinin ve ambulanstan ücretsiz faydalanan yararlanıcıların katıldığı devir teslim töreninde, Mahar Mon Myat Setanar Derneği Kurucu Üyesi Ahmet Tin Myint, “TİKA’nın bu yardımı bizim için büyük önem taşıyor. Son aylarda bizleri arayanların sayısı bir hayli artmıştı. Yalnız mevcut kapasitemizle herkese yetişemiyorduk. Şimdi sağlanan araç ve donanım desteği ile daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabileceğiz. Bugün bizimle beraber olan TİKA’ya, gönüllülerimize ve katılan ziyaretçilerimize çok teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.  

Sonraki Haber

Türkiye’nin İlk Afganistan Büyükelçisi Fahreddin Paşa Herat’ta Anıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Afganistan Büyükelçisi, Medîne kahramanı merhum Fahreddin Paşa’nın 150. doğum yıldönümüne “Benim Gönlümde Bir Ateş Var” isimli fotoğraf sergisi düzenlendi.  Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Afganistan Büyükelçisi, Medîne...