Haberler

19 Kasım 2013

Myanmar Tarım Bakanlığı'na Traktör ve Tarım Ekipmanları Desteği

Güney Asya ülkelerinden Myanmar’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 4 adet traktör ve çeşitli tarım ekipmanları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle Myanmar Tarım Bakanlığı’na teslim edildi.

TİKA tarafından, iş gücünün yanı sıra gayrisafi milli hasılasının da %65’ini tarım sektörünün oluşturduğu Myanmar’da 4 adet traktör ve çeşitli tarım ekipmanları hibesi gerçekleştirildi. TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Myanmar Tarım Bakanı Myint Hla ve vatandaşlar katıldı. Myanmar Tarım Bakanı Hla törende yaptığı konuşmada Türkiye ve Myanmar arasındaki işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getrdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Myanmar’a ilk kez büyükelçi atadığını, ayrıca kendisinin de bu ülkeye bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ikili ilişkilerde yeni bir dönem başlatma kararı aldıklarını belirterek, “Myanmar ile stratejik ilişkiler kurmak bizim için stratejik bir karar” dedi. İki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin artması gerektiğine işaret eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu yolla karşılıklı potansiyelin daha iyi ortaya çıkarılabileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve İslam İşbirliği Teşkilatı Rohinga Temas Grubu üyesi bazı ülkelerin temsilcilerinden oluşan heyet, başkentteki temaslarının ardından Arakan’a gitti. Heyet burada TİKA tarafından hazırlanan gıda kolilerini kamplarda zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlılara dağıttı.

2012 Haziran ayında başlayan ve geçtiğimiz aylarda tüm ülkeye yayılan şiddet olayları neticesinde Myanmarlılara yönelik temel ihtiyaçları karşılama maksadı ile Myanmar TİKA Program Koordinasyon Ofisi tarafından projeler geliştirilerek hayata geçiriliyor.

Sonraki Haber

Moritanyalı Gazetecilere Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Moritanya Gazeteciler Sendikası’na mensup 12 gazeteci, Anadolu Ajansı Orta Doğu ve Afrika Haberleri Servisi’nde verilen 5 günlük semineri tamamlayarak, sertifikalarını aldı. TİKA’nın katkılarıyla Türkiye’yi ziyaret eden Moritanyalı gazeteciler,...