Haberler

10 Ocak 2018

Myanmar’da Yaralar TİKA Eliyle Sarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Myanmar Paktauw Bölgesi’ndeki Kyinyi Pyin kampında meydana gelen yangında zarar gören ailelere gıda ve malzeme yardımında bulundu.

Beş yıl önce yerlerinden edilen ve Kaladan nehri etrafında kurulan köy ve kamplara yerleştirilen Rohingyalar, kamp bölgesinde meydana gelen sel ve yangın gibi doğal afetler nedeniyle zorlu şartlarla mücadele etmeye devam ediyorlar. Yerinden, evlerinden uzakta pek çok Rohingyaların umutlarının yeniden yeşermesine katkı sağlayan TİKA bir taraftan Ağustos ayındaki olaylar neticesinde sınırın diğer yanındaki Bangladeş’e sığınan Rohingyalı mültecilerin insani ihtiyaçlarıyla ilgilenirken diğer yandan da Myanmar’da kalan Rohingyaların yaralarının sarılmasına katkı sağlıyor.

Paktauw bölgesindeki Kyinyi Pyin kampında geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydana gelen yangın sonucu bir çok bambu ev kullanılmaz hale gelmişti. Evlerin yeniden inşa edilmesine yönelik detaylı bir çalışma yürüten TİKA, yangından etkilenen ailelerin acil ihtiyaçlarını giderme konusunda adım atarak 11 farklı malzemeden oluşan yardım malzemelerini ulaştırdı.

Battaniye, kıyafet, cibinlik, mutfak seti ve gıda malzemelerini içeren acil yardımdan yaklaşık 250 kişi yararlandı. Çalışmanın ikinci aşamasının da tamamlanmasıyla 60 ailenin barınma ihtiyacı da karşılanmış olacak.

Sonraki Haber

Somali Bilimler ve Sanat Akademisi Merkezi’ne Tadilat ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA),  Somali Bilimler ve Sanat Akademisi Merkezine tadilat ve donanım desteği verdi. Somali’nin kültür, dil ve tarihini araştırmak üzere kurulmuş olan Somali Bilimler ve Sanat Akademisine TİKA tarafından tadilat...