Haberler

06 Mart 2018

Myanmar’da Magyikwin Köyü’nde Yapımı Tamamlanan Köprü ve Yol Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Myanmar’da Bago Bölgesi Magyikwin köyünde yapımı tamamlanan köprü ve yol projesi hizmete açıldı. 

TİKA, Myanmar’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bölgede yaşayan halkın ana yola ulaşımını sağlayan köprünün yanı sıra şehirlerarası yolcuların kullanacağı bir de yolcu bekleme durağı da hizmete açıldı.

Önceki gün yapılan açılış töreni köylülerin hazırladığı geleneksel danslarla renkli görüntülere sahne oldu.  Bago bölgesinde Tharwarddy ileçesinde bulunan toplam 8 köyde yaklaşık 4000 kişi yaşıyor. Genelde tarım ve hayvancılıkla uğraşan 8 köyü Yangon-Pyay otobanına bağlayan köprü ve yol köylüler için hayati önem taşıyor. Geçen yıl muson mevsiminde suların yükselmesi ile zor günler yaşayan ve şehre gidemeyen köy halkı yapılan köprü sayesinde gündelik hayatlarına devam edebilecekler.

Yapılan törende Magyikwin Köyü Muhtarı Ko Nay Zar Htun , “Kurak mevsime az kaldı, bu yıl iyi bir hasat zamanı bizi bekliyor, yapılan köprü sayesinde ürettiğimiz ürünleri şehre götürüp satabileceğiz, ayrıca lise eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler zorlanmadan Bago ilçesindeki liseye devam edebilecekler. TİKA’ya katkılarından dolayı müteşekkiriz” ifadelerinde bulundu.

Geçen yılda TİKA tarafından kırsal kalkınma programı kapsamında, Magyikwin köyünde 100 öğrenci kapasiteli bir anaokulu binası yapılmıştı.

Sonraki Haber

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Berat’ta TİKA’nın Restorasyon Projelerini İnceledi

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve beraberindeki Bakanlar Kurulu üyeleri ile Arnavutluk Meclisi Milletvekilleri, TİKA tarafından Arnavutluk’un Berat şehrinde başlatılan restorasyon çalışmalarını ziyaret etti. TİKA, 2018 yılında Arnavutluk genelinde ortak tarihi ve kültürel varlıkların korunması, sahip...